9.7.14

Πρωτοφανής τουρκική έξαρση παραβιάσεων στο Αιγαίο

κ. Ευάγγελε, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με τους φίλους μας (σου) τους Τούρκους, συμπεριλαμβάνονται και οι...επισκέψεις των πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων τους;
Α/Αλ
Τουρκική έξαρση στις παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο είχαμε σήμερα συνεχίζοντας μια απαράδεκτη τακτική πλήρους και ολοκληρωτικής αμφισβήτησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας έτσι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμαστε εμεις.

Με μεγάλους σχηματισμούς από αναβαθμισμένα F-16 στο επίπεδο των ελληνικών F-16 block 52+ αλλά και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας όπως αυτά που ΔΕΝ διαθέτει ακόμη το ΠΝ έκαναν κυριολεκτικά ότι ήθελαν σήμερα στο Α. Αιγαίο με υπερπτήσεις και παραβιάσεις.
Πιο συγκεκριμένα 12 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 4 F-4E 2020 και τα 8 F-16 αλλά και 3 CN-235 η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα 39 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 3 παραβάσεις (εκεί μας… λυπήθηκαν)  του FIR Αθηνών με ένα σύνολο 15 αεροσκαφών. Από 12 τουρκικά μαχητικά τα 4 έφεραν οπλισμό ενώ η τουρκική δραστηριότητα απλώθηκε σε όλο το Αιγαίο από βορρά μέχρι και νότο.
defencenet.gr