3.7.14

Η Ρωσία μίλησε για "κανόνες πολέμου" στην Ουκρανία - Απίστευτα σκληρές δηλώσεις Μεντβέντεφ

H Ρωσία αγρίεψε πραγματικά και όταν αγριεύει η Μόσχα καλό είναι να έχουν όλοι το νου τους: Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μία δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται είπε τις λέξεις "πόλεμος", την φράση "κανόνες του πολέμου" και μίλησε περισσότερο ως το "αφεντικό της γειτονιάς" παρά ως κάποιος ο οποίος έχει την διάθεση να ανεχθεί τα καπρίτσια της φιλοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και των δυτικών υποστηρικτών της.

«Τερματίζοντας την εκεχειρία, ο πρόεδρος (της Ουκρανίας Πέτρο) Ποροσένκο έκανε ένα δραματικό λάθος. Θα προκαλέσει περισσότερα θύματα. Και τώρα είναι προσωπικά υπεύθυνος για αυτά. Το αίμα στο λαιμό του», σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός
«Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για ειρήνευση. Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και την κυβέρνηση της χώρας.
Αλλά δεν περιορίστηκε να μιλήσει μόνο για τους "κανόνες του πολέμου":
Προέβλεψε «μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο» εξαιτίας της  συμπεριφοράς της Ουκρανίας για το θέμα.
«Η Ουκρανία δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο. Αυτό το χρέος είναι τεράστιο. Παίρνουν αέριο από τις υπόγειες δεξαμενές (σ.σ.: εννοεί τα αποθέ. Το φθινόπωρο θα υπάρξει μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Facebook.
Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 Ιουνίου, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι αυτό «ήταν δικαίωμα του Κιέβου», όμως «το δικαίωμα της Ρωσίας είναι να περάσει σε έναν νέο τρόπο συνεργασίας με αυτή, κυρίως προστατεύοντας την αγορά της».
 defencenet.gr