8.7.14

Αλλαγές σε ωράρια και χρηματοδότηση συνδικαλιστών με τον νέο νόμο που έρχεται στα τέλη του 2014 Απεργίες μόνο με 50% + 1

Οι μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζονται στον ελληνικό συνδικαλιστικό νόμο έρχονται έπειτα από 32 χρόνια ισχύος του πλέον φιλελεύθερου συνδικαλιστικού νόμου της Ευρώπης

Την αντίθεση του... ΠΑΣΟΚ στον προωθούμενο νόμο που περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων για τις απεργίες εξέφρασε ο γραμματέας επικοινωνίας Δημήτρης Καρύδης.


«Είχε τεθεί και παλαιότερα και εμείς το είχαμε απορρίψει κατηγορηματικά, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία τέτοιου είδους αλλαγή η οποία να περικόπτει δικαιώματα των εργαζομένων στις απεργίες. Την ίδια στάση θα κρατήσουμε και τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρύδης. 

Και πρόσθεσε: «Αλλωστε, σας θυμίζω ότι για όλα τα θέματα τα εργασιακά, με τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, πρόσφατα θεσμοθετήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εργασίας όπου εκεί μπορούν να επιλύονται. Εμείς θα αντιδράσουμε και θα είμαστε αντίθετοι σε μία τέτοιου είδους ρύθμιση».



VIDEO-ΚΑΡΥΔΗΣ από realmedialive



tanea/real.gr