5.7.14

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.στην Αθήνα (Video)...


 
Την 28 & 29 Ιουνίου 2014 διεξήχθη το ετήσιο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α στην ΑΘΗΝΑ.
Την πρώτην ημέρα παρευρέθη και η πολιτική και Αστυνομική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ.κ.ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος και ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Δημήτριος και ο πρώτος εκήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. 
Πριν αποχωρήσει ο κ.Υπουργός ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος και στη συνέχεια ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του έθεσαν μετ΄επιτάσεως την άμεση εφαρμογή της.......>>
απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας,που έκρινε τον Ν.4093/2012αντισυνταγματικό,σύμφωνα με την διαδικασία ανάλογης αποκατάστασης των Δικαστών.
Εκείνος υποσχέθηκε να εισηγηθεί θετικά στην κυβέρνηση.
Στη συνέχεια οι Σύνεδροι ασχολήθηκαν με διάφορα οικονομικής κυρίως φύσης θέματα και ιδίως για τον χειρισμό της εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμφωνήθηκε να μη δεχθούμε την διαδικασία των προσφυγών για την διεκδίκηση των αναδρομικών,αλλά να έχουμε και οι ένστολοι την ίδια μεταχείριση μ' αυτή που επιφυλάχθηκε σε ανάλογη περίπτωση στους Δικαστές.
Διεξήχθησαν στο τέλος των εργασιών του Συνεδρίου οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες που ανέδειξαν πρόεδρο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.τον κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο και μέλη τους:
1).ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριο.
2).ΔΙΒΑΝΗ Βασίλειο.
3).ΔΟΥΜΕΝΤΖΙΑΝΟ Γρηγόριο.
4).ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική.
5).ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα.
6).ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα,
7).ΛΑΒΔΗ Δημήτριο.
8).ΠΑΛΙΑΚΑΣΗ Βασίλειο.
9).ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο.
10).ΠΑΠΑΔΗΜΑ Χρυσόστομο. 
11).ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Σπυρίδωνα 
12).ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ Ιωάννη.
13).ΤΣΙΡΙΚΗ Ηλία και 
14).ΧΑΝΤΖΑΡΑ Νικόλαο. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
1).ΑΜΒΡΟΣΙΟ Γεώργιο.
2).ΝΤΟΥΦΑ Χρήστο και 
3).ΟΥΡΑΝΟ Νικόλαο. 

Την 1η Ιουλίου 2014 και ώρα 11.30΄εκπρόσωποι των Ενώσεων των εν ενεργεία Αστυνομικών και ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.συναντήθηκαν με τον Αναπλ.Υπουργό Οικονομικών κ.Χρ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ,που υποσχέθηκε υλοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε.,με έναρξη εντός του έτους 2014. 
Το χρηματικό ποσό που απαιτείται ανέρχεται στα 600.000.000 €,που θα ανευρεθούν από ισοδύναμα μέτρα. 
Η θέση των Ενώσεων των εν ενεργεία συναδέλφων ήταν η άμεση συμμόρφωση της πολιτείας στην απόφαση του Σ.τ.Ε. 
Η θέση του νεοκλεγέντος προέδρου της ΠΟΑΑΣΑ κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου ήταν: 
1.-Η επαναφορά των συντάξεων στο προ της 01-08-2012 καθεστώς.
2.-Η αποκατάσταση να είναι στα πρότυπα της αποκατάστασης των Δικαστών.
3.-Να μη περιληφθούν στα ισοδύναμα κάλυψης του απαιτούμενου χρηματικού ποσού, η μείωση του μισθολογίου των ενστόλων (εν ενεργεία και αποστράτων), δεδομένου ότι οι ένστολοι συνταξιούχοι υπέστησαν διπλές περικοπές.Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ένστολοι δεν διεκδικούν τίποτε από τις άλλες κοινωνικές ομάδες,αλλά απαιτούν την αποκατάσταση της αδικίας,όπως με δηλώσεις του κατά καιρούς αποδέχθηκε και ο κ.Πρωθυπουργός και υποσχέθηκε την άρση της σε βάρος μας.
4.- Ζητήθηκε από τον κ.Υπουργό να σταματήσει η διακίνηση ειδήσεων στα ΜΜΕ για την έκδοση θετικής απόφασης του Σ.τ.Ε. και της πρόθεσης της κυβέρνησης για υλοποίησή της,γεγονός που εσφαλμένα ερμηνεύεται από τους πολίτες ως εύνοια για τους ενστόλους,μ΄αποτέλεσμα ρήγμα στις κοινωνικές ομάδες,με τις οποίες συμπάσχουμε εξ΄αιτίας των οδυνηρών μέτρων λιτότητας των τελευταίων ετών.


Ο κ.Υπουργός, αφού άκουσε και τις απόψεις των ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομκικών, απάντησε ότι θα τις συζητήσει με τον κ.πρωθυπουργό και τον κ.Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,γιατί μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης και αφού ενημερώσει και τα μέλη της Τροϊκας που έρχονται στην ΑΘΗΝΑ, θα τους ενημερώσει επί των αποφάσεων σε νέα συνάντηση μαζί τους, που θα γίνει στο τέλος της ερχόμενη εβδομάδας.