16.7.14

Γιορτή φιλοξενίας για τους 10.000 τουρίστες των 4 κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο (φωτο-βιντεο)


Ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας-Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου για 5η συνεχή χρονιά ανέλαβε πρωτοβουλία να καλωσορίσει τους τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων που ήρθαν χθές  στο Κατάκολο.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί η πραγματική εικόνα της Ηλείας και της Ελλάδας στους τουρίστες που έρχονται στο λιμάνι του Κατακόλου καθημερινά, σε συνδυασμό με την προβολή αντιπροσωπευτικών μας προϊόντων αλλά και της φιλοσοφίας του Ξένιου Δία που άνθισε στην ιερή γη της Ολυμπίας!


Στο πλαίσιο αυτό χθες Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, μετά το μεσημέρι, φιλοξενήθηκαν τα κουραζιερόπλοιαQueen Elizabeth, MSC Fantasia, Celebrity Eqyinox και το ιστιοφόρο Star Clipper στο Κατάκολο, με τον δικό μας παραδοσιακό ηλειακό τρόπο (με προϊόντα του νομού μας, φαγητά, κρασιά, εποχικά φρούτα, γλυκά αλλά και χορευτικά κ.α.). Στο χώρο υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες με στόχο να προβληθούν οι ομορφιές, ο πολιτισμός και τα προϊόντα της Ηλείας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν με προϊόντα τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι «οι Πυργιώτισσες» και «Πύργος όλοι μαζί», ο όμιλος Aldemar (που προσέφεραν δεντράκια ελιάς), ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, ΟΛΥΜΠΙΑ Xenia, Eleia (Α. Σπηλιάδης), Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Μπριντζίκη, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, ΕΓΝΗΛ,  ΗΛΒΙΖΑΧ, το αρτοποιείο Ζάρρας (του κ. Πέτρου Δρογγίτη), οι παραγωγοί Τάκης Τσελίκας, Σαρ. και Γ. Ανδριανόπουλος, Κ. Σιμωτάς (είδη εστίασης), Greek Goods (αρωματικά φυτά), Αγροκτήματα Αρωμάτων ΕΕ (Aroma Farms l.p. Αρχ. Ολυμπία), Natural Sea Salt (από τον Πύργο), απλοί πολίτες της Ηλείας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου αλλά και η οι υπάλληλοι και συνεργάτες του Λιμενικού Ταμείου Πύργου.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την χθεσινή γιορτή και περισσότερα στο Pickilia.com