20.4.14

Το Άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές των "συστημικών" υβριστών της Ορθοδοξίας (vid)

Αλγεινές εντυπώσεις έχουν προκαλέσει στον κόσμο της Ορθοδοξίας αλλά και οργή μεταξύ των πιστών τόσο οι δηλώσεις του στελέχους του "Ποταμιού" Ν.Δήμου, όσο και της βουλευτού της ΝΔ Φ.Πιπιλή, και του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Ανδρεα Παπαδόπουλου μνηστήρα της οικογένειας Μητσοτάκη και μη θρησκευόμενου.
 
Παρά τις εμετικές δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ , και του "Ποταμιού" και ότι δεν υπήρξε ούτε μια δήλωση αποδοκιμασίας από τον Α.Σαμαρά για την Φ.Πιπιλή καθώς και των υπολοίπων πολιτικών "γιγάντων" Δήμου και Παπαδόπουλου, η έλευση του Αγίου Φωτός,ζέστανε τις παγωμένες από την οικονομική εξαθλίωση ψυχές των Ελλήνων.
 
Το αμφιβόλου θρησκευτικής συνειδήσεως πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να δείξει την αμετροέπειά του και την αλαζονεία του λίγες μέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου μας με τις γνωστές δηλώσεις του Νίκου Δήμου "περί απάτης του Αγίου Φωτός" και με την δήλωση της Φ.Πιπιλή η οποία πήρε το μέρος του Ν.Δήμου, και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την "καθαίρεση" του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, επειδή επέπληξε τον Ν.Δήμου.
 
Τέτοιες μερες όλο και πιο συχνά νεοταξίτικα κέντρα προσπαθούν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία μας, τον πυλώνα του Έθνους μας μαζί με τον έτερο πυλώνα τον Αρχαιοελληνισμό. Διάφοροι με αμφίβολες προθέσεις προσπαθούν να διαχωρίσουν την μια και αδιαίρετη μακραίωνη ιστορία του Έθνους.
 
H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στενή συνεργάτης και φίλη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, Φωτεινή Πιπιλή, στρέφεται κατά της Ορθοδοξίας και υπερασπίζεται τις απόψεις του Νίκου Δήμου και του "Ποταμιού" κατά του Αγίου Φωτός, προφανώς απηχώντας τις θέσεις του κόμματός της και του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά!
 
Κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να καθαιρέσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώτος κατά του Ν.Δήμου και της "Ποταμιάς" που χαρακτηρίσει "δήθεν Άγιο Φως" την φλόγα της Ορθοδοξίας από τους Άγιους Τόπους!
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν.Δήμου είχε πει σε άρθρο του  ότι «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός».
 
«Μακαριώτατε αρχιεπίσκοπε. Η βλασφημία του Αμβροσίου μας σοκάρισε. Δεν ταιριάζουν στην ορθοδοξία τα φασιστοειδή», έγραψε η βουλευτής στο Twitter νωρίς σήμερα το μεσημέρι, ενώ σε δηλώσεις της στο Mega τόνισε ότι "οι ιερείς δεν πρέπει να μιλούν με φασιστοειδή τρόπο καθώς κάνουν ζημιά στην εκκλησία".
 
Αλλά φαίνεται ότι γενικά στη ΝΔ έχουν πρόβλημα με το Αγιο Φως. Δείτε τι λέει κι πώς τοποθετείτε για την "απάτη" του Αγίου Φωτός σε μια παλαιότερη εκπομπή του ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.
 
 
Παραθέτουμε το βίντεο από την περσινή τελετής αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο που δείχνει τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό να πιάνει την φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται. 
 
Μία ακόμη πολύ μεγάλη απόδειξη ότι το Άγιο Φως δεν είναι απάτη, όπως υποστηρίζουν με φανατισμό οι Νίκος Δήμου, Άδωνις Γεωργιάδης, Φωτεινή Πιπιλή.
 
Το βίντεο (στο έκτο λεπτό) τον δείχνει να πιάνει την φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται! Το στιγμιότυπο έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη εντύπωση, που έχει αναπαραχθεί ακόμα και από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
 
 
Το Άγιο Φως κατέφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου το υποδέχθηκε το διακλαδικό τιμητικό άγημα, ψάλοντας τον Εθνικό Ύμνο.
 
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η ελληνική πολιτεία το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών.
 
Το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, συνοδεία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου.
 
Ο πρώτος που παρέλαβε το Άγιο Φως ήταν ο οικείος Μητροπολίτης της περιοχής, Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
 
Επίσης οι στρατιώτες και οι Εύζωνες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ στη συνέχεια με πομπή πέρασαν μπροστά από το άγημα.
 
"Με την χάρη του Θεού και την μέριμνα της Ελληνικής Κυβερνήσεως παραλάβαμε και φέτος το Πανάγιο Φως από την Αγία Γη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος Αρχιμ. Δαμιανός.
 
Σε άλλο σημείο τόνισε: "Από την Μητέρα των Εκκλησιών ο Σεπτός Προκαθήμενος Πατριάρχης Θεόφιλος και σύμπασα η Αγιοταφιτική Αδελφότητα στέλνουν εγκάρδιες ευχές, προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την άριστη οργάνωση της μεταφοράς από τον Πανιέρο Ναό της Αναστάσεως και απο εδώ για τα διάφορα μέρη της Ρωμιοσύνης."
 
"Ας υποδεχθούμε λοιπόν το Πανάγιο Φως που πηγάζει από τον τάφο του Κυρίου μας, με πίστη και ελπίδα, ακούγοντας την χαρμόσυνη παραίνεση του υμνωδού -φωτίζου, φωτίζου η νέα Ιερουσαλήμ - καλή Ανάσταση σε όλους", πρόσθεσε κλείνοντας ο Έξαρχος.
 
Σας παραθέτουμε και την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
 
 
Eίθε το Φως της Αναστάσεως να φέρει και την Ανάσταση του Έθνους. Ο Κύριος μεθ'ημών ουδείς καθ'ημών
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr