16.4.14

Σε τραγική κατάσταση και πεινασμένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες σε Σλοβιάντσκ και Κραματόρσκ (vid)

Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σταλεί από το Κίεβο για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις έχοντας λάβει  θέσεις έξω από τις πόλεις Σλοβιάντσκ και Κραματόρσκ της ανατολικής ρωσόφωνης Ουκρανίας βρίσκεται υπό… του μηδενός αφού όπως αποκαλύφθηκε  έχουν να φάνε πολλές ημέρες!
 
Όπως είπαν στους κατοίκους της περιοχής του Σλοβιάντσκ οι άνδρες του 25ου Ταξαρχία, που αυτομόλησαν- παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσόφωνες δυνάμεις έχουν να τραφούν σωστά εδώ και δύο εβδομάδες!

 Νηστικοί και ταλαιπωρημένοι, ακινητοποιήθηκαν  από τους πολίτες του Σλάβιανσκ οι οποίοι δεν τους υποδέχτηκαν με εχθρότητα, ζητώντας τους να πυκνώσουν τις τάξεις των δυνάμεων αυτοάμυνας της ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν καταθέσει τα όπλα τους τουλάχιστον 300 Ουκρανοί στρατιώτες.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως η τροφή είναι το πιο σημαντικό «μέσο» για να έχει ένα στράτευμα ηθικό. Καλύτερα να μην έχει σφαίρες παρά να του λείπει το φαγητό. Πεινασμένος στρατός δεν κερδίζει.
Παρόλα αυτά το καθεστώς του Κιέβου έστειλε τις δυνάμεις του σε ένα πόλεμο εντός των συνόρων του χωρίς να έχει τα απαραίτητα, τη σωστή επιμελητεία και διοικητική μέριμνα για τις δυνάμεις του. Το παρπάνω με απλά λόγια σημαίνει αφενός πως η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση που προσπάθησε να εξαπολύσει ήταν πρόχειρα σχεδόν ερασιτεχνικά σχεδιασμένη και αφετέρου τώρα η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα της πλήρους εγκατάλειψης της εθνικής της άμυνας όλα αυτά τα χρόνια.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο «Λαϊκός Στρατός του Ντονέτσκ» σύμφωνα με την οποία  απελευθέρωσε τους δύο Ουκρανούς στρατιώτες αφού «τους δώσαμε να φάνε, καθώς ήταν νηστικοί για ημέρες. Εάν θέλουν μπορούν να μείνουν μαζί μας ή να επιστρέψουν πίσω», είπε εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Σε απόλυτη συσχέτιση με το παραπάνω είναι και η είδηση της 13ης Μαρτίου –που είχε περάσει στα «ψιλα»- σύμφωνα με την οποία  ο στρατηγός Joseph Dunford, Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αποκάλυψε το Κίεβο είχε ζητήσει την αποστολή  MRE (Meal Ready to Eat), δηλαδή έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων. Μάλιστα τότε είχε ζητηθεί και η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού, αλλά οι Αμερικανοί είχαν απαντήσει αρνητικά.
Τα MRE αντέχουν για 3 χρόνια και προσφέρουν 1200 θερμίδες με κάθε γεύμα. Αυτή η είδηση δείχνει το τραγικό επίπεδο του ουκρανικού Στρατού, που στην ουσία δεν μπορεί να αντέξει παρατεταμένες επιχειρήσεις που θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν.
«Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στον Θεό»
Ιερέας, των ρωσόφωνων πόλεων, έχει πλησιάσει σε άρμα μάχης με άντρες του 25ου ουκρανικού τάγματος και τους προειδοποιεί: 
 
«Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στο Θεό», τους λέει. 
 
Οι στρατιώτες ακούνε και σκέφτονται ότι σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να σκοτώνεις συμπατριώτες σου. 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr