12.4.14

Αμερικανός "μύθος" της USAF χαρακτηρίζει την τουρκική Αεροπορία "Μία από τις 10 καλύτερες του κόσμου"!

Πόσα πήρε για να το πει αυτό;
A/Aλ
Στις δέκα καλύτερες Αεροπορίες του κόσμου κατέταξε την... τουρκική Αεροπορία ο βετεράνος της επιχείρησης «Καταιγίδα της Ερήμου», ο εν αποστρατεία πλέον, Αμερικανός πτέραρχος, Τζον Γουόρντεν, ένας ζωντανός θρύλος στο χώρο της αμερικανικής Αεροπορίας ο οποίος μίλησε σε συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Η ιστορία του αεροπορικού πολέμου».
Δήλωσε συγκεκριμένα ότι:

"Η τουρκική Αεροπορία έχει βελτιωθεί δραματικά σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό το οφείλει στην σκληρή δουλειά, αλλά και στην εισαγωγή νέων μεθόδων εκπαίδευσης και της προμήθειας του κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού.
Εχουν γίνει μαζικές αγορές μαχητικων αεροσκαφών καιοι εκσυγχρονισμοί που έπρεπε να γίνουν έγιναν στην κατάλληλη στιγμή. Τα όπλα της είναι πολύ καλά και η εισαγωγή νέων τουρκικής κατασκευής νέων όπλων θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες stant-off αποστολών.
Σίγουρα δεν είναι μία Αεροπορία την οποία θα ήθελα να αντιμετωπίσω, ενώ και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού είναι πολύ υψηλή".
Τα παραπάνω λόγια, όσο και να περιέχουν κάποια δόση ανταπόδοσης της φιλοξενίας των Τούρκων, εν τούτοις καλό είναι να εκτιμηθούν από την ελληνική πλευρά (η οποία έτσι ή αλλιώς σε γενικές γραμμές γνωρίζει "από πρώτο χέρο" την σημαντική βελτίωση των Τούρκων στην εναέρια μάχη).
Σίγουρα ο Τ.Γουόρντεν έλεγε πράγματα που σε γενικές γραμμές τα πίστευε.
Αλλωστε όταν μίλησε για το θεμα της Συρίας δεν δίστασε να εκφραστεί απόλυτα αρνητικά την σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εισβολής και επέκτασης του πολέμου ενώπιον ενός "φιλοπόλεμου" ακροατηρίου.
Ο Γουόρντεν, όταν ρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση κατά της Συρίας, μετά την υποτιθέμενη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ, τον Αύγουστο του 2013, είπε ότι "Προφανώς η αμερικανική επέμβαση θα άλλαζε τα πράγματα, αλλά όχι προς το καλύτερο αφού κάθε επέμβαση εκ των έξω απλώς θα έβλαπτε παρά θα ωφελούσε"!
Σχολιάζοντας την πρόσφατη κατάρριψη συριακού μαχητικού από τουρκικά μαχητικά, εκφράστηκε μάλλον απορριπτικά για την τουρκική κίνηση: «Όταν πετάς είναι εύκολο να περάσεις τη γραμμή των συνόρων. Κοιτώντας κάτω δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτό θεωρείται παραβίαση και είναι εύκολο να συμβεί. Τότε μπορεί να καταρριφθείς», δήλωσε με νόημα ο Αμερικανός βετεράνος.
«Γι’ αυτό θα ήταν σκόπιμο και οι δύο πλευρές να μείνουν 10 μίλια μακριά από τα σύνορα»,κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr