1.4.14

Ρώσος αναλυτής: "Με την ανάπτυξη Tu-22M3 στην Κριμαία η Μόσχα στοχοποιεί και τον Τουρκικό Στόλο στη Μεσόγειο"

Ρώσος αναλυτής «φωτίζει» τα σχέδια της Μόσχας με την ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22 στη χερσόνησο της Κριμαίας και επισημαίνει πώς στόχος είναι αφενός η καταστροφή της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στις χώρες «δορυφόρους», Πολωνία και Ρουμανία και αφετέρου η καταστροφή του Στόλου της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
Φαίνεται λοιπόν πώς η Μόσχα δεν θεωρεί και τόσο φιλική χώρα την Τουρκία, πιστεύοντας σαφώς πώς έχει επιδιώξεις ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ή τις ΗΠΑ κατά των συμφερόντων της Ρωσίας.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής και γνώστης των ρωσικών σχεδιασμών Leonid Narsisian ξεκαθαρίζει με άρθρο του πώς μάλλον η Δύση δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην απόφαση της Μόσχας για ανάπτυξη μίας Μοίρας στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22 στην Κριμαία. Ή τουλάχιστον προς το παρόν.
Επισημαίνει πως τα Tu-22 με τον εκσυγχρονισμό τους σε Tu-22Μ3 Backfire θα διαθέτουν εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα τους δώσουν την δυνατότητα μεταφοράς του νέου πυραύλου Κρούζ Kh-32, ο οποίος θα προσφέρεται και σε ρόλο πυρηνικής κρούσης εκτός της συμβατικής.
«Ο νέος πύραυλος θα έχει εμβέλεια πάνω από 1.000km και σε συνδυασμό με την μεγάλη εμβέλεια του αεροσκάφους και την δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης για αρκετό χρόνο, θέτει όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ακόμη και της Αγγλίας συμπεριλαμβανομένης, κάτω από την απειλή θανατηφόρων αεροπορικών πληγμάτων»,λέει ο Leonid Narsisian.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ρώσο αναλυτή, η εγκατάσταση των Ρωσικών αεροσκαφών στην Κριμαία θα εξυπηρετεί τον στόχο της Μόσχας για καταστροφή της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ σε Ρουμανία και Πολωνία, ενώ η δεύτερη κύρια αποστολή του θα είναι η καταστροφή του Τουρκικού Στόλου στη Μεσόγειο!!!
Tα στρατηγικά βομβαρδιστικά για τις απαιτητικές αποστολές που θα τους ανατεθούν, σύμφωνα με τον Narsisian θα δράσουν ταυτόχρονα με ένα άλλο σύστημα αιχμής. Τον πύραυλο εδάφους-εδάφους Ισκαντέρ-Μ ο οποίος μπορεί να διαπεράσει την αντιπυραυλική ζώνη των ΗΠΑ, ενώ νέες εκδόσεις θα αυξήσουν το δραστικό του βεληνεκές από τα 500 στα 2.000 χιλιόμετρα.
Η Μόσχα δηλαδή ξεκαθαρίζει με αφορμή και την κρίση στην Ουκρανία ποιοί είναι οι γεωπολιτικοί της και στρατιωτικοί της στόχοι σε βάθος χρόνου.
Η Ελλάδα, αντί να αναπτύξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι θέλουν να έχουν παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει τον "καρπαζοεισπράκτορα" των Γερμανών και παίζει τα παιχνίδια της Ε.Ε. με τον ανεκδιήγητο Ευ. Βενιζέλο να μιλά για κυρώσεις χωρίς να κρατά ούτε κάν τα προσχήματα.
defencenet.gr