14.4.14

Με επιχείρηση αστραπή οι ρωσόφωνοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Slovyansk (vid)


Mε επιχείρηση αστραπή οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Slovyansk, και οι αλεξιπτωτιστές της 25ης Ταξιαρχίας που το φρουρούσαν εντάχθηκν σε αυτές.
 
Tο defencenet.gr ήταν το μονο μέσο που είχε αναφέρει την περικύκλωση των αεροδρομίων από τις δυνάμεις αυτοάμυνας.
 
Με την κίνηση αυτή εμποδίζουν την μεταφορά μονάδων πιστών στο καθεστώς του Κιέβου, και ταυτόχρονα δημιουργειται πρόσβαση για μεταφορά ρωσικών στρατευμάτων εάν αυτό απαιτηθεί.Οι μαχητές αναφέρουν άλλωστε ότι σε περίπτωση που το Κίεβο αποπειραθεί να ανακαταλάβει το αεροδρόμιο θα χρειαστούν την βοήθεια της Ρωσίας για να τους απωθήσουν.
 
Ήδη αναρτηθηκε βίντεο που δέιχνει την κατάληψη του αεροδρομίου, στο οποίο φαίνονται ελικόπτερα και αεροπλάνα φρουρούμενα από μασκοφόρους άντρες με πολεμικά τυφέκια στα χέρια.
 
Οι στρατιώτες της ουκρανικής 25ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών όχι μόνο δεν προέβαλαν αντίσταση αλλά εντάχθηκαν και στις ρωσικές δυνάμεις αυτοάμυνας.Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον αρχηγό των δυνάμεων αυτοαμυνας  Vyacheslav Ponomarev.
 
Πρόκειται για πλήρη αποκοπή της Ανατολικής Ουκρανίας από την εξουσία του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου. Στην ουσία δεν υπάρχουν πλέον ουκρανικές κρατικές δομές.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr