13.4.14

O διευθυντής της CIA στο Κίεβο με ψεύτικο όνομα - Ζήτησε την επίθεση στο Slovyansk

O διευθυντής της CIA John Brennan επισκέφθηκε το Κίεβο κι είχε συναντήσεις με τους επικεφαλείς των υπηρεσιών ασφαλέιας της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα είχαμε την  προβοκάτσια στο οδόφραγμα του Slovyansk από μέλη του "Δεξιού Τομέα" που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κοστίσει την ζωή σε τέσσερα άτομα.
 
Στο μεταξύ δύο ταξιαρχίες Spetsnaz έχουν τεθεί σε συναγερμό και είναι έτοιμες για αερομεταφορά, μετά τα τελευταία γεγονότα.
 
Την αποκάλυψη έκανε ανώνυμα βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου στο ρωσικό Interfax. To ίδιο άτομο πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της "Εταιρείας" (The Company όπως την ονομάζουν οι Αμερικανοί στη "αργκό") ηρθε στην Ουκρανία με πλαστά στοιχεία, τουτέστιν όχι με το πραγματικό του όνομα
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την καταστολή στην Slavyansk, την πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας των ρωσόφωνων κατοίκων ήταν συμβουλή στις ουκρανικές αρχές από τον Βrennan.
 
Η έναρξη των αιματηρών εχθροοπραξιών λίγο μετά την άφιξή του δεν είναι τυχαία, και δείχνει ότι οι Αμερικανοί με τον ελεγχόμενο από αυτούς "Δεξιό Τομέα" ήθελαν να προκαλέσουν την εμπλοκή των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων πάση θυσία, αφού έβλεπαν ότι δεν ήταν πρόθυμες να επέμβουν. 
 
Στην διοργάνωση προβοκάτσιας οι Δυτικοί έχουν μεγάλη εμπειρία, ενδεικτικά να αναφέρουμε πάλι το επεισόδιο στο Ράτσακ, που οδήγησε στον βομβαρδισμό-ισοπέδωση της Σερβίας (όταν η εξουδετέρωση ανταρτών του UCK ονομάστηκε σφαγή αμαχων), την χρήση χημικών στην Γκούτα της Συρίας που ενώ την διέπραξαν ισλαμιστές πήγαν να την "φορτώσουν" στον πρόεδρο Άσαντ με σκοπό να τον βομβαρδίσουν, αλλά και το μακελειό το 1995 στην αγορά του Σεράγιεβο που πάλι το έκαναν ισλαμιστές αλλά αποδόθηκε στους Σέρβους και οδήγησε στον ανηλεή βομβαρδισμό τους από το ΝΑΤΟ.
 
Εδώ όμως το ΝΑΤΟ για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να επέμβει και επιδιώκεται η άμεση εμπλοκή των ουκρανικών ειδικών δυναμεων τουλάχιστον όσων είναι γερμανοχαζαρικής καταγωγής, πριν προλάβουν και εδραιωθούν οι ρωσόφωνοι σε όλη την ανατολική Ουκρανία, και αργότερα στην Οδησσό.
 
Μόλις σήμερα καταλήφθηκε και το κτίριο της περιφέρειας στην Μαριούπολη όπου αναρτήθηκε η ρωσική σημαία. Μια μια οι πόλεις της Ανατολής δεν ανανγνωρίζουν πλέον την εξουσία του Κιέβου και ιδαίτερα της νεονζιστικής κυβέρνησης.
 
Η ρωσική ετοιμότητα πάντως των δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.
 
Τουλάχιστον 240 μονάδες της ρωσικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Στρατού είναι ανεπτυγμένες σε διάφορα αεροδρόμια ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις είτε σε σχηματισμούς είτε μεμονωμένα επάνω στον όριο γραμμή.
 
Η επίσκεψη Brennan είναι πρωτοφανής παρέμβαση στο πιο υψηλό επίπεδο, και εάν ισχύει δείχνει τις ΗΠΑ να θεωρούν ότι ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ, και ότι η σύγκρουση με την αλλοτε Σοβιετική Ένωση δεν ήταν ιδεολογική αλλά γεωπολιτική, αφου συνεχίζουν με την ίδια ένταση την σύγκρουση με την διάδοχη Ορθόδοξη (το τονίζουμε αυτό) Ρωσία, την οποία και επιχειρούν να περικυκλώσουν γεωστρατηγικά.
 
Άλλωστε δεν μπήκε η Ρωσία στην "γειτονιά" των ΗΠΑ, δεν έχει βλέψεις στο...Μεξικό. Είναι οι ΗΠΑ που προσπαθούν να εγκατασταθούν στην ρωσική "αυλή".
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr