7.4.14

Οι ΗΠΑ στέλνουν ταξιαρχία πεζοναυτών στην Πολωνία - H Ρωσία "ζεσταίνει" την πολεμική μηχανή στα Ουκρανικά σύνορα

Το θέμα της Ουκρανίας, ή συγκεκριμένα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας φαίνεται πώς τώρα αρχίζει. Η Ρωσία μετά τις εξεγέρσεις σε Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Λούγκανσκ απο Ρωσόφωνους πολίτες που ύψωσαν τη ρωσική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια έθεσαν σε επιφυλακή μεγάλες τους δυνάμεις, ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενισχύσουν την Πολωνία, πέραν των μαχητικών αεροσκαφών και με μία ταξιαρχία 5.000 πεζοναυτών.
Η Πολωνία έχει ζητήσει τη στήριξη του ΝΑΤΟ με δυνάμεις 10.000 στρατιωτών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τη συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, κάτι που έχει εκληφθεί από τη Δύση ως προετοιμασία  επέμβασης της Μόσχας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Αλήθεια είναι πώς το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό, αν οι Ρωσόφωνοι με δημοψήφισμα τους θελήσουν να αυτονομηθούν και να ενωθούν με τη Ρωσία, όπως έγινε με την Κριμαία, και από την πλευρά της «κυβέρνησης» Κιέβου επιχειρηθεί να στηθούν προβοκάτσιες ανάλογες με αυτές στην πλατεία Μειντάν.
Σε αυτή την περίπτωση η Μόσχα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τον Ρωσόφωνο πληθυσμό στις περιοχές που αποτελεί άλλωστε την πλειονότητα των κατοίκων.

Μετά λοιπόν τα γεγονότα της Κριμαίας, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ, μία ταξιαρχία από αυτές που είχαν αποσύρει οι ΗΠΑ από την Ευρώπη επανέρχεται. Και όπως φαίνεται, θα αναπτυχθεί στην Πολωνία απέναντι στις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στις χώρες «δορυφόρους» προκειμένου να δείξουν πώς αντιστέκονται στα σχέδια της Μόσχας. Γιατί, για κάτι τέτοιο πρόκειται, αφού γνωρίζουν πώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σε καμία περίπτωση τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν την Ουκρανία σε μερικές ώρες.
Την ίδια στιγμή, αίτηση για ρωσικό διαβατήριο που θα τους επιτρέψει την ένταξη στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταθέσει περισσότεροι από 8.000 Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή της Κριμαίας.
 «Ήδη έχουμε αναθέσει σε 3.000 στρατιώτες νέα καθήκοντα και προχωρούμε στην ταχεία προσαρμογή τους στο ρωσικό στρατό» δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
‘Όπως φαίνεται, σύντομά το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, όπως το Ντόνετσκ, αφού ήδη οι δυνάμεις ασφαλείας της περιοχής επιτρέπουν ή κάνουν τα στραβά μάτια στην ύψωση της ρωσικής σημαίας σε κυβερνητικά κτίρια από Ρωσόφωνους. Κάτι που είχε συμβεί και στην Κριμαία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr