1.4.14

Ο Γιώργος κάνει νέο κόμμα. Και… δεν είναι Πρωταπριλιά


Τα αγγλικά ήταν πάντα η… γλώσσα στην οποία μπορούσε να εκφραστεί με προχωρημένη αποτελεσματικότητα. Και χωρίς κανένα σαρδάμ για το οποίο θα γινόταν αργότερα αντικείμενο χλευασμού.
Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, λουσμένο από το θερμό φως του σημερινού ανοιξιάτικου πρωινού, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη διάρκειας 7 λεπτών στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. Φυσικά στα αγγλικά.

Ρωτήθηκε για όλα. Και απάντησε σε όλα, ακόμη και σε όσα προσπάθησε να αποφύγει. Εξήγησε ότι η απόφασή του να καταψηφίσει τη ρύθμιση για τις τράπεζες, ήταν προσωπική, και με βαθιά πολιτική σημειολογία. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αλλά και το… μέλλον του Μεγάλου Συνασπισμού Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα υπάρξει έμφαση και εμβάθυνση στις μεταρρυθμίσεις.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταγραφεί στις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια αντισυστημική ψήφος διαμαρτυρίας, όχι μονάχα στην Ευρώπη, αλλά σε κάθε πρωτεύουσα της σημερινής Ευρώπης, οι πολίτες της οποίας δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε στις θυσίες και τον πόνο των Ελλήνων πολιτών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτό, ούτε ανεκτό “να πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τις τράπεζες”, και παρουσίασε ένα υπόδειγμα πολιτικής πλατφόρμας, με θεμελιώδη ατζέντα έννοιες όπως “διαφάνεια”, “κοινωνική δικαιοσύνη”, “ανάπτυξη”.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης ωστόσο, εντοπίζεται στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg ρωτάει τον Γιώργο Παπανδρέου για το αν αληθεύουν οι φήμες ότι σχεδιάζει να κάνει νέο κόμμα.
“Είναι απλά φήμες. Και το να μιλάμε με φήμες την Πρωταπριλιά, είναι επικίνδυνο”, σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το χαμόγελό του όμως, και ακόμη περισσότερο το… γέλιο του, έλεγαν πολλά, για το πόσο “ψήνεται” στην ιδέα να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

http://ysterografa.gr/