5.4.14

Νέο χτύπημα των ιερόσυλων με τα αραβικά στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι εισβολές ιερόσυλων σε ναούς και ξωκκλήσια της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, όπου προκαλούν φθορές και αφήνουν την «υπογραφή» τους με συνθήματα γραμμένα στα αραβικά. Αυτή τη φορά, «χτύπησαν» ένα μικρό εκκλησάκι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου βρήκε τους τοίχους γεμάτους αραβικά μηνύματα γραμμένα με κάρβουνο, ενώ οι εισβολείς είχαν σπάσει το μάρμαρο στο οποίο αναγραφόταν η ημερομηνία θεμελίωσης της εκκλησίας. Ωστόσο, αντίθετα με τις προηγούμενες επιδρομές τους, δεν έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να μην προκληθούν ζημιές.

Ήταν η δεύτερη επίθεση των βανδάλων σε ναό της περιοχής μέσα σε πέντε ημέρες. Είχε προηγηθεί η εισβολή τους στην εκκλησία της Παναγίας της Καρδιώτισσας στον Προφήτη Ηλία στη θέση "Ξερά Καρά", όπου είχαν κάνει "γυαλιά - καρφιά" το ιερό, σπάζοντας, γκρεμίζοντας και βάφοντας ό,τι βρήκαν μέσα. Η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά και αυτό το περιστατικό σε συνδυασμό με τα προηγούμενα στα ξωκλήσια του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Παρασκευής στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, που είχαν γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr