4.4.14

" Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α" : Μεγάλη απώλεια.

Η Efenpress θρηνεί την απώλεια του εκλεκτού και ανεκτίμητου συνεργάτη της
του Δημοσιογράφου - Φυσικού Θανάση Νικολαΐδη.
Ο Θανάσης Νικολαΐδης, Μέλος της Ενώσεως Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, επί σειρά ετών
διατηρούσε τη στήλη " ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" η οποία δημοσιεύετο καθημερινά,όχι μόνον στην Efenpress αλλά σε  χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες και blogs σε όλη τη χώρα!
Η ευθυκρισία  και η μόρφωσή του,  ήταν παροιμιώδης και εντυπωσιακή!
Η Efenpress, θα δημοσιεύει το παρόν κείμενο  στην πρώτη θέση επί 3ήμερον
σε ένδειξη ελαχίστης τιμής προς το πρόσωπό του.
_______________________

Σύντομο βιογραφικό :

Γεννήθηκε το 1944 στις Φέρες του 'Εβρου και δήλωνε πάντοτε περήφανος για τον τόπο και την καταγωγή του (μεγάλωσε ως παιδί δίπλα στην Αγία Σοφία την Κοσμοσώτειρα, τεράστιας πολιτιστικής αξίας βυζαντινής εποχής μνημείο). 
Στις αρχές της δεκαετίας του '60 ήλθε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη, από σχολείο της οποίας και αποφοίτησε ως αριστούχος. 

Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στα τότε πολιτικώς διαδραματιζόμενα, εποχή που τον σημάδεψε ιδιαίτερα.

Εργάστηκε ως φροντιστής αρχικώς και εν συνεχεία ως καθηγητής φυσικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Γιαννιτσά, όπου και διέμενε μέχρι και σήμερα.

 Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση την δεκαετία του '80 και του '90. 

Αρθρογραφούσε αδιακόπως, ανιδιοτελώς με μοναδική προσήλωση και συνέπεια περί τα 28 έτη. 
Επί μονίμου βάσεως διέθετε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης και εκατοντάδες του άρθρα δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Επικαιρότητα, Νίκη, Δημοκρατικός Λόγος, Εξόρμηση και πολλές άλλες, καθώς επίσης και στον τοπικό τύπο του Ν. Πέλλας. Λογοτέχνης, βραβευμένος από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, εξέδωσε το βιβλίο "Ατενίζοντας την Ανατολή", ιστορικός ερευνητής επί διετία παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή "Μνήμες". 

Ο κατάλογος της δράσης του δεν μπορεί να εξαντληθεί σ' αυτές εδώ τις γραμμές.  Την αγωνιστικότητα και βαθύτατη του πίστη για περισσότερη δημοκρατία, ελευθερία του λόγου και ουσιαστικό διάλογο δίδαξε και μετέδωσε  στους υιούς του.

Σύζυγος και πατέρας δυο υιών. Ένας γλυκύτατος και δίκαιος πατέρας, απλά πατέρας...
Ένας πολύτιμος συνεργάτης και εξαίρετος φίλος σε εμάς, στην Efenpress,που το ήθος του, οι γνώσεις του και η καλοσύνη του σφυρηλάτησαν άθραυστους δεσμούς αμοιβαίας εκτιμήσεως και φιλίας.
Efenpress