14.4.14

” ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Αντώνη Σαμαρά; “


Επί κυβέρνησης Γ.Α.Π. από τον Απρίλιο 2010 και μετά, κάθε εβδομάδα είχες και μια καταγγελία για το μνημόνιο. Στη Βουλή, όμως, ψήφιζες όλα όσα αφορούσαν τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου. Μιλούσες για μια νέα απαιτούμενη πολιτική, για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα εφάρμοζες εάν ήσουν εσύ στη θέση του Γ.Α.Π. Αρκεί να έβγαινες! Παρουσίαζες στο Ζάπειο τα 18 σημεία πολιτικής που εσύ θα εφάρμοζες μόλις γινόσουν πρωθυπουργός. Μιλούσες, μιλούσες, μιλούσες κι απ’ την άλλη ψήφιζες, ψήφιζες, ψήφιζες. Ξεπουλιότανε η χώρα, δενότανε χειροπόδαρα στο αγγλικό Δίκαιο, κι εσύ ψήφιζες.

Στην αρχή μας έλεγες, όπως και ο Γ.Α.Π., ότι έφταιγε το Δημόσιο (που έφταιγε). Ο δικοματισμός, όμως, έφτιαξε αυτό το Δημόσιο, Ποιος την πλήρωσε τελικά; Το Δημόσιο; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Την πλήρωσε ο ιδιωτικός τομέας. Η μικρή-ατομική επιχείρηση, η μεσαία, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έπεφταν σαν τις μύγες. Αυτό ήταν το ζητούμενο του μνημονίου και της ΤΡΟΪΚΑ κι εσύ έβαλες πλάτη.
Ποιος είσαι, Αντώνη Σαμαρά;
Μετά το ξέσπασμα των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων τον Ιούλιο του 2011 ο Γ.Α.Π. ήρθε σε ‘σένα και σχεδόν ήθελε να σου παραδώσει την κυβέρνησή του. Είχε βάλει πλέον το νερό στ’ αυλάκι και μπορούσε να συνεχίσει κάποιος άλλος. Εσύ, ή όπως “καλή ώρα” ο Παπαδήμος.
Εσύ που πήγες και στο Harvard, δεν αντιλαμβανόσουν τις συνέπειες του haircut και τις συνέπειες του P.S.I. (κούρεμα των ομολόγων); Έβαλες πλάτη και σε αυτό: Στο φαλίρισμα των ασφαλιστικών ταμείων. Στο ακόμη μεγαλύτερο φαλίρισμα των τραπεζών. Στην εξαέρωση του αποθέματος κάθε ομολογιούχου που εμπιστεύτηκε τις οικονομίες μιας ζωής σ’ αυτό το κράτος.
Έφτασε και η ώρα των εκλογών το 2012. Τα ψέματα, ψέματα. Εκβιάζατε την ελληνική κοινωνία, σε συγχορδία με τα ξένα αφεντικά σας και τα ντόπια φερέφωνά τους. Παρόντα ήταν και τα ντόπια αφεντικά: τα ψυχοπαίδια του Λαμπράκη, οι Ελλάκτωρες, οι Λατσο-βαρδήδες και πολλοί ακόμη που σε στήριξαν κι έγινες αυτό που χρόνια ονειρευόσουν. Άλλωστε, φαίνεται ότι είχες υπογράψει και γραμμάτια στην περιβόητη λέσχη (κατά την εφημερίδα «Αλήθεια των Χανίων»).
Ποιος είσαι, Αντώνη Σαμαρά;
Λένε ότι είσαι εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα. Η Πηνελόπη Δέλτα την ημέρα που οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα (Απρίλιος 1941) πήρε δηλητήριο και αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, ο “Τρελαντώνης” Μπενάκης, είχε αρχίσει καιρό πριν να φυγαδεύει τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη, για να μην πέσουν στα χέρια των ΝΑΖΙ. Εσύ, Αντώνη Σαμαρά, μόλις έγινες ό,τι έγινες, έφερες την κυρία Άνγκελα και κάνατε ρεβεράντζες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Φαντάζομαι πόσο βαθυστόχαστες ήταν οι συζητήσεις σας! Πώς θα ξεπουλήσεις περαιτέρω τη χώρα στα συμφέροντα της χώρας της κας Άγκελας.
Ποιος νομίζεις ότι είσαι, Αντώνη Σαμαρά;
Τσιφλίκι σου είναι η χώρα; Έχεις κάνει το παραμικρό είτε γι’αυτή τη χώρα είτε γι’ αυτόν το λαό όσα χρόνια ασχολείσαι με την πολιτική; Ποιος σε έβαλε, Αντωνάκη, να ρίξεις το Μητσοτάκη το 1993; Ούτε που με νοιάζει! Το αποτέλεσμα μετράει. Ξανάρθε η Πασοκοκρατία του μισοπεθαμένου τότε Ανδρέα και έστρωσε το δρόμο για όσα συνέβησαν εν συνεχεία στη χώρα, και φτάσαμε στο 2010 και στο Καστελόριζο. Βοήθησε, βέβαια, και το διάλειμμα 2004-2009, με σουβλάκια, PlayStation και Παναθηναϊκό από το βιλαέτι της Ραφήνας. Εν τω μεταξύ, χόρτασαν και καμπόσοι του συναφιού της Ν.Δ. που ήταν χρόνια στη “δίαιτα”.
Ο Γ.Α.Π. άνοιξε το δρόμο κι εσύ τον τρέχεις με χίλια. Ένα είναι το ζητούμενο για τα αφεντικά σας: να διαλύσετε ό,τι στέκεται όρθιο, να φτωχοποιήσετε τον Έλληνα.
Η κοινωνία δεινοπαθεί. Όποιος έχει φράγκα στο παντελόνι μπορεί και κρατά το κεφάλι ψηλά. Όποιος δεν έχει ούτε για κουλούρι, κατεβάζει το κεφάλι. Όποιος δεν το αντέχει ούτε σαν σκέψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του, φουντάρει. Μέχρι τώρα έχουν φουντάρει πάνω από 4.000. Εάν υπολογίσεις καρδιακές ανακοπές, εμφράγματα, εγκεφαλικά, κά, έχετε στείλει καμιά 20.000 αδιάβαστους. Πόλεμο να είχαμε, δε θα θρηνούσαμε τόσα θύματα.
Οι γονείς είναι σε απόγνωση για τα παιδιά τους. Πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης δουλεύουν delivery. Τους αριστούχους τους ρουφάνε οι Αγγλο-Γερμανοί και άλλοι βόρειοι. Νέοι και νέες όντες άνεργοι ψιλοσυντηρούνται από την οικογένεια -όπου αυτό είναι δυνατόν. Μπορούν όλοι αυτοί οι νέοι να κάνουν οικογένεια και να δημιουργήσουν νέους Έλληνες; Πρέπει να γίνονται οικονομικοί μετανάστες εν έτει 2013-2014;
Κάποιες φορές σκέφτομαι “μήπως είσαι βλάκας”; Μόνο ένας βλάκας δε θα έβλεπε αυτό που συμβαίνει, αυτό που ο ίδιος υπηρετεί και δεν το καταλαβαίνει. Μάλλον δεν είσαι βλάκας. Κάτι άλλο είσαι. Όχι βέβαια ένα πράγμα μόνο, αλλά πολλά μαζί. Κάποιος που δεν ιδρώνει το αυτί του γι’ αυτόν τον τόπο, γι’ αυτή την κοινωνία, γι’ αυτόν το λαό, για τους νέους, τους ανέργους, τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους. Τη μεσαία τάξη τη διαλύσατε κατ’ εντολή των αφεντικών σας. Η ανώτερη τάξη (Φιλίππου, Δαυίδ, Στασινόπουλος) έφυγε από τη χώρα. Θα φύγουν κι άλλοι όσο δεν ανατρέπεται αυτή η κατάσταση που έχει επιβληθεί. Κατάσταση που εσείς υπηρετείτε κατά γράμμα.
Μας έχεις φλομώσει στο ψέμα και στο παραμύθι. Βρήκες, όμως, και τα κάνεις.
Βλέπεις, η αντιπολίτευση είναι αυτή που είναι.
Διαφορετικά, θα είχες πάρει πόδι από την άνοιξη του 2013, δεν θα χρόνιαζες καν.
Μήπως παραμυθιαζόσουν κι ο ίδιος όταν έλεγες ότι αρκεί να φτάσουμε στον Ιούνιο του 2013 και μετά θα απογειωθούμε; Μπορεί. Μας έλεγες ότι η Μέρκελ κάνει κράτει για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας μέχρι τις δικές της εκλογές. Αμέσως μετά θα το λύνατε το πρόβλημα. Πρόσεξε, μην ιδρώσεις από την προσπάθεια. Τώρα κοντεύουμε στις Ευρωεκλογές και το νέο ποίημα είναι ότι στο β’ εξάμηνο του 2014 θα βγούμε στις αγορές. Ποιες αγορές; Μα σ’ αυτές ήμασταν ξανά και γι’ αυτές φτάσαμε εδώ. Ποιες αγορές; Τις γερμανικές, γαλλικές και εγγλέζικες τράπεζες (Rothchild); Όλες αυτές ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μένουν εκεί ακούρευτα. Ενώ έπεσε μαχαίρι και τσεκούρι στα ομόλογα που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, οι χιλιάδες μικροκαταθέτες – επενδυτές, αλλά και οι ελληνικές τράπεζες που έχασαν το 50% της αξίας τους σε μια μέρα.
Ποιος είσαι τελικά, Αντωνάκη; Για ποιο λόγο ήθελες να γίνεις Πρωθυπουργός; Με το 29,66% που πήρες, έβγαλες περίπου 90 βουλευτές. Πήρες ακόμη 50 χάρη στον εκλογονόμο, και είχες 140. Απ’ αυτούς τους 140, δεν είχες κανένα ικανό να γίνει Υπουργός Οικονομικών; Αλλά και να είχες, μήπως αποφάσιζες εσύ; Άλλοι αποφάσιζαν και έβαλαν υπουργό τον υπάλληλό τους, τον Στουρνάρα. Αυτός ήταν ο πιο αποφασισμένος να τρέξει το μνημόνιο καλύτερα και από τον Σόϊμπλε. Για να σταθείς ως κυβέρνηση, όμως, και να παραμυθιάζετε όλοι μαζί την ελληνική κοινωνία, χρειαζόσουν τους βουλευτές του Βαγγέλη Β., καθώς και το αριστερό δεκανίκι της “Κυβερνώσας Αριστεράς”, του κυρ Φώτη, αλλά και της κυρίας Ρεπούση με το “συνωστισμό της Σμύρνης” και τη “νεκρή γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών”. Ποια συμφέροντα υπηρετούν, άραγε; Το κλείσιμο της ΕΡΤ τούς μάρανε.https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=U0BWVrl2Fxk
Όσον αφορά τον Β.Β. για όσα έχει διαπράξει (και είναι πάρα πολλά) με το που θα αλλάξει το πράγμα, είτε θα παίζει τάβλι με το Λαυρεντιάδη είτε θα πρέπει να φύγει από τη χώρα. Ντρέπομαι να είμαι πολίτης μιας χώρας που έχει ως υπουργό εξωτερικών κάποιον σαν τον Β.Β. Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μην του συμβεί κάτι από τα παραπάνω. Όμως, δεν μπορεί πλέον.
Ξεπουλάτε τη χώρα.  ● Τον Ο.Π.Α.Π. για όσα βγάζει σε ένα χρόνο. ● Το Καβούρι (400 στρέμματα, με όλες τις εγκαταστάσεις περίπου 35.000 τ.μ.) για 400 εκατομμύρια. Το δώσατε, μάλιστα, σε Τούρκους και Άραβες. ● Τη Δ.Ε.Η. την κόψατε κομμάτια για να την ξεπουλήσετε πιο εύκολα, πιο τζάμπα, και για να ικανοποιήσετε πιο πολλούς. Η Δ.Ε.Η. χρειάστηκε 60 χρόνια για να γίνει ό,τι ήταν μέχρι χθες. Παρά τα προβλήματά της (με αιτία την κομματοκρατία), παρέμενε κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα. ● Τη ΔΕΣΦΑ, παρότι σας έδιναν 50% παραπάνω κάποιοι ενδιαφερόμενοι, τη σπρώξατε στους φιλότουρκους Αζέρους.       ● Τον ΟΤΕ τον ξεπούλησαν παλιότερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ο Λάτσης επί πασοκρατίας πήρε ● τα Ε.Λ.Π.Ε. τζάμπα. Συνεισέφερε το σαπάκι διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ που βάσει κανονισμών έπρεπε είτε να κλείσει είτε να επενδυθούν πολλά για τον εκσυγχρονισμό του. Ενώ ήθελε να ελέγχει ● τη Eurobank, μόλις ήρθε η ώρα της ανακεφαλαιοποίησής της και έπρεπε να βάλει το χέρι στην τσέπη, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Εν τω μεταξύ, άρπαξε και κάποιο ποσοστό από την Εθνική παρά τη ματαιωθείσα συγχώνευση των δύο τραπεζών. Να’το τώρα και  το Ελληνικό. Να το πάρει ο Λάτσης, κάτι παραπάνω από τζάμπα (700-800 εκατομμύρια). Ο Β.Β. ως υπουργός πολιτισμού το 2002, με υφυπουργό τον Γ. Λιάνη, χαρίσανε το Καραϊσκάκη στον Κόκκαλη. Το Καραϊσκάκη ανήκε στον ΣΕΓΑΣ και στη Γ.Γ. Αθλητισμού. Το μόνο δημόσιο στάδιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο από το Κερατσίνι μέχρι τη Βούλα. Στα 6.500 στρέμματα του Ελληνικού θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο στάδιο, στη θέση αυτού που κλάπηκε από την κοινωνία, τους νέους, και τον αθλητισμό.  ● Την Αγροτική Τράπεζα, και μάλιστα το υγιές κομμάτι της, το χαρίσατε για 95 ψωροεκατομμύρια στον κο Σάλλα, τον κο Βαρδινογιάννη, τον κο Αγγελόπουλο και τους λοιπούς της Τράπεζας Πειραιώς. ● Τα κεφάλαια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μοιράστηκαν εν είδει πλιάτσικου στους ίδιους και τους ίδιους. Μηδενίστηκε η αξία της μετοχής του, και οι μικρομέτοχοι έχασαν τα χρήματά τους. Επίσης τα χρήματά τους έχασαν και οι μικρομέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας. ● Ο Μπόμπολας και οι συν αυτώ πήραν την “Αττική Οδό”. Λεφτά δε βάλανε, και λεφτά βγάλανε. Αυτά που λένε ότι βάλανε, τα έχουν βγάλει στα τρία πρώτα χρόνια (2001-2003). Σήμερα, παίρνουν επιπλέον και τα διόδια με τις γνωστές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια. Τόσα λεφτά πήραν για τα διάφορα έργα, κυρίως οδικούς άξονες, αλλά τα έργα μένουν εκεί ακούνητα. Κάθε τόσο παίρνουν νέα λεφτά, για να πέφτει καμιά φτυαριά. Τα τελευταία που πήραν είναι σχεδόν 2 δις ευρώ. ● Το Mega έχει πάρει εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ σε δανεικά και αγύριστα για να στηρίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Όλα τα παραπάνω γιατί; Για να πάρουν τα αφεντικά εσωτερικού, οι νέοι Κοτζαμπάσηδες και Μαυρομιχαλαίοι το μερίδιο τους και να σωπάσουν. Μετά να έρθουν τα αφεντικά εξωτερικού να πάρουν τα χοντρά κομμάτια (πετρέλαιο – αέριο, μέταλλα, ουράνιο, χρυσό, σπάνιες γαίες, κά). Δηλαδή, τον τεράστιο ορυκτό πλούτο αυτού του τόπου και ό,τι άλλο γουσταρούν.
Ποιος είσαι τελικά, Αντώνη Σαμαρά;στουρνάτερνταλ
Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, εσύ μας πουλάς το παραμύθι του πλεονάσματος. Θα το μοιράσεις σε συνταξιούχους και ενστόλους. Προσπαθείς να κλείσεις το μάτι σε αυτούς που πιστεύεις ότι είναι οι ψηφοφόροι σου. Ποιο πλεόνασμα, όμως; Ποιος το είδε; Ποιος το ξέρει; Ποιος το μέτρησε;
Θα δώσεις τα 500 εκατομμύρια που σου επιτρέπει το αφεντικό σου ο Thomsen, μήπως και ξεγελάσεις κάποιους προεκλογικά. Από την ελληνική κοινωνία, όπως λένε τα νούμερα που δημοσιεύονται, έχουν αφαιρεθεί περίπου 70 δις ευρώ στα χρόνια των μνημονίων. Σχεδόν 2 εκατομμύρια οι άνεργοι, πάνω από 30% το γενικό ποσοστό της ανεργίας (στους νέους ανέρχεται στο 60%). Το χρέος ανέβηκε στα 330 δις. Το Α.Ε.Π. έπεσε πάνω από 25%. Η σχέση χρέους – Α.Ε.Π. σε λίγο θα είναι κοντά στο 200%, από 125% που ήταν προ μνημονίων. Σύγκρινε τα 500 εκατομμύρια που θες να δώσεις με τα 70 δις που ήδη πήρατε από την κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αναλογία είναι 1 προς 140.
Πού τις πουλάς αυτές τις χάντρες, τα καθρεφτάκια και τα χαϊμαλιά; Σε ποιους ιθαγενείς;
Η κοινωνία είναι διαλυμένη. Χωρίς Υγεία, χωρίς Πρόνοια, χωρίς Παιδεία. Η χώρα έχει και δεν έχει Εθνική Άμυνα. Τα αφεντικά σας απαιτούν να διαλύσετε τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και έχετε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα. Η χώρα δεν έχει Εξωτερική Πολιτική. Είκοσι πρέσβεις σού έστειλαν πρόσφατα επιστολή, εφιστώντας σου την προσοχή σε καίρια εθνικά ζητήματα. Ποια ήταν η τύχη της επιστολής; Την έδωσες στο Β.Β. να τη φυλάξει στο συρτάρι του, όπως φύλαξε και τη λίστα Lagarde;
Έχεις μαζέψει γύρω σου διάφορα φυντάνια. Τον γεννημένο (κατά δήλωσή του) αντικομμουνιστή Μπαλτάκο, τον Φαήλο, τον παλιό Ινστρούχτορα της Β’ Πανελλαδικής, το γιο του κυρ Σταύρου να σε συμβουλεύει στα διπλωματικά και τον κο Σίμο που “βράχηκε λίγο στα νερά του Ευβοϊκού”.
Ποιος είσαι τελικά Αντωνάκη; Πρέπει να είσαι λίγο βλάκας, αφ’ εαυτού, αλλά επειδή περνάς και όλους εμάς για εντελώς βλάκες. Πάνω απ’ όλα, Αντώνη Σαμαρά, είσαι ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Είσαι ανάξιος να εκφράσεις και να υπηρετήσεις ό,τι έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Απεναντίας, με τον Β.Β. διαλύετε ακόμα περισσότερο τη χώρα, γιατί έτσι το θέλουν τα αφεντικά σας.
Σήμερα σε καμιά χώρα με προβλήματα ανάλογα της Ελλάδας δεν υπάρχει κυβέρνηση που ενώ τη στηρίζουν 153 Βουλευτές, οι 53 από αυτούς να είναι υπουργοί και υφυπουργοί. Ο ένας στους τρεις, δηλαδή. 53 εξαγορασμένοι με διάφορους τρόπους. Ιδιαίτερα ο θρασσύτατος Άδωνις που ανέλαβε να αποτελειώσει αυτό που ξεκίνησε ο “Αντρέα Λορβέϋδο”: τη διάλυση της υγείας του ελληνικού λαού. Καθώς, επίσης, και όλων των εμπλεκομένων στο χώρο: νοσοκομεία, προσωπικό, νοσηλευτές, γιατρούς, αλλά και τα φαρμακεία. Ο δε ανεπαρκέστος και ψεύτης Χατζηδάκις, (όπως τον παρακολουθήσαμε κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, 30/03/2014) πού ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια που διατέλεσε υπουργός;
Έχω μια απορία: Εάν δεν κάνω λάθος, η οικογένεια της συζύγου σου είναι επιχειρηματίες στον τομέα της αγροτικής μεταποίησης. Αυτοί, άραγε, καμαρώνουν για το γαμπρό που έκαναν; Τον δήθεν πρωθυπουργό, αλλά κατά βάση υπάλληλο του Thomsen; Τα παιδιά σου έχουν διαβάσει κάτι για εκείνη τη μακρινή προγιαγιά τους, την Πηνελόπη Δέλτα; Την κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη. Τη συγγραφέα του βιβλίου «τα μυστικά του βάλτου», δηλαδή του αγώνα των Μακεδόνων και άλλων Ελλήνων, ακόμη και των Κυπρίων, για την απελευθέρωση ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής γης της Μακεδονίας. Όταν θα βάζουν δίπλα-δίπλα αυτούς τους αγώνες με τα δικά σου πεπραγμένα, τι θα λένε; Τι θα σκέφτονται; Θα καμαρώνουν για τον πατέρα τους;
Τις τελευταίες μέρες κάποιοι έβαλαν φωτιά στο γραφείο του Φαήλου, ενώ αυτός ήταν μέσα. Μάλιστα βγήκε ο ίδιος και την έσβησε με τον πυροσβεστήρα. Να σας πω μια ιστοριούλα! Ο Hitler έβαλε φωτιά και έκαψε το Reichstang προκειμένου να το φορτώσει στους αναρχικούς και στους κομμουνιστές και να τους κυνηγήσει. Είστε καλοί μαθητές του Hitler, αλλά κι εμείς κάτι ξέρουμε από ιστορία. Μιας και είπαμε για τον Φαήλο, αυτός -κατά δήλωσή του- κρατάει τις σφαίρες του για τους Συριζαίους και όχι για τους Κασιδιαραίους. Εάν έχει όντως σφαίρες και προτρέπει σε ενέργειες εμφυλιοπολεμικές (δήλωση που άπτεται του ενδιαφέροντος εισαγγελέα), θα του έλεγα να τις βάλει εκεί που ξέρει. Τέτοιος είναι ο κύκλος σου, Αντωνάκη.
Ό,τι και να κάνεις, όσο και να μας θεωρείς μαλάκες (που δεν λέω ότι πολλοί δεν είμαστε κιόλας), ένα πράγμα σε κρατάει ακόμη: η κατάσταση της αντιπολίτευσης. Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια. Το Μάη, σε λιγότερο από δύο μήνες, θα μιλήσουμε κι εμείς. Όπως και να το κάνετε, όπως και να το παλέψετε, δεν παλεύεται. Τριπλές εκλογές να κάνετε, εκεί να δεις τι έχει να γίνει. Σαν τα ποντίκια από βάρκα που πήρε φωτιά, θα πηδάνε κυρίως οι Πασόκοι, αλλά και πολλοί δικοί σου.
Αντωνάκη, είσαι ένα τίποτα. Είσαι χειρότερος από τον ΓΑΠ, γιατί τουλάχιστον αυτός και τα αδερφάκια του δεν ήσαν καν Έλληνες. Ενώ εσύ που γεννήθηκες εδώ, έτρεξες το μνημόνιο πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα. Θυμάμαι κι εκείνο το διαβόητο Brainstorming της Πολιτικής Άνοιξης του 1993 που θα κυβερνούσε την Ελλάδα, όπως έλεγες. Βλέπεις, άργησε να έρθει η ώρα σου. Αυτό που τελικά έφερες ήταν “Socialstorming”.
Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις έχεις ακούσει τίποτα, Αντωνάκη;
Τελικά είσαι πολύ επικίνδυνος για τα συμφέροντα αυτού του τόπου κι αυτής της κοινωνίας. Γι’ αυτό πρέπει να φύγεις μαζί με τους υπόλοιπους. Να φύγουν και τα συνεταιράκια σου, ο Β.Β. και όλοι οι δικοί του.

Το Success Story κατά Αντώνη Σαμαρά
1. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων. Υποδομών κι επιχειρήσεων που χρειάστηκαν δεκαετίες (50-60 χρόνια) για να δημιουργηθούν.
2. Υπογεννητικότητα: μείωση του πληθυσμού κατά 350.000 τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μείωση του προσδόκιμου ζωής από 81 σε 77,5 χρόνια.
3. Βάσει μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, η κατάθλιψη στο γενικό πληθυσμό το 2008 ανερχόταν σε 3,3% και το 2013 εκτινάχθηκε στο 12%. Δηλαδή, αύξηση κατά 265%.
4. Χιλιάδες πλέον οι άστεγοι και ακόμη περισσότερες χιλιάδες στα συσσίτια των εκκλησιών, των Δήμων, και των κοινοφελών ιδρυμάτων.
5. Χιλιάδες οι πολίτες που αναγκάζονται να καταφύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, αλλά και τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία.
6. Χιλιάδες οι γονείς που αδυνατούν να αγοράσουν τη σχολική και γραφική ύλη των παιδιών τους, ή έστω να τους δώσουν 1€ για ένα κουλούρι στο σχολείο.
7. Χιλιάδες οι πολίτες που συντηρούνται στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της βοήθειας του διπλανού τους, όσο θα μπορεί ακόμη κι αυτός να προσφέρει.
8. Δεκάδες χιλιάδες οι νέοι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Χιλιάδες οι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης (όπως γιατροί, μηχανικοί, κά) που έφυγαν και φεύγουν γιατί βλέπουν ότι εδώ δεν έχουν αύριο. Γι’ αυτά τα παιδιά, οι οικογένειες, αλλά και η πολιτεία ξόδεψαν και επένδυσαν πολλά για τις σπουδές τους. Έτοιμοι επιστήμονες σήμερα, πολλοί δε και κορυφαίοι, απορροφώνται σε χώρες του βορρά, οι οποίες δεν ξόδεψαν δεκάρα γι’ αυτούς.
Όσον αφορά όλους εμάς τους υπόλοιπους, εύχομαι σ’αυτόν το λίγο χρόνο που απομένει να συνέλθει η αντιπολίτευση. Να σταθεί όπως πρέπει και όπως το έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό μπορεί να γίνει. Πρέπει να παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Στις κάλπες θα έχουμε πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ (που αρκετές δημοσκοπήσεις τού δίνουν πρωτιά), και τους ΑΝ.ΕΛ., τους κυρίους Πολύδωρα και Ζώη, αριστερά κόμματα και ό,τι νέο σχηματιστεί, αρκεί να συστρατεύεται στην κατεύθυνση της σωτηρίας της χώρας.
Ποτέ ποτάμια και ελιές. Για τη Χρυσή Αυγή, ούτε να το συζητάμε.
Τώρα πρέπει να δωθεί μάχηΑυτή η μάχη θα είναι καθοριστική. Εάν τη χάσουμε, χάσαμε τη χώρα μας. Οι Έλληνες, ιδιαίτερα η νέα γενιά, θα χάσουν τα πάντα. Το αντιλαμβάνονται; Θα το δεχτούν; Οι γονείς τι σκέφτονται για τα παιδιά τους; Οι παππούδες τι σκέφτονται για τα εγγόνια τους; Κανονικά θα έπρεπε από το 1.000.000 Έλληνες στους οποίους ο Αντωνάκης θέλει να δώσει το πεντακοσάρικο, να μην το δεχθούν ούτε 50.000. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα άνοιγε ο δρόμος για κάτι νέο. Αυτό το νέο που έχει ανάγκη αυτή η χώρα, αυτή η κοινωνία, αυτός ο λαός.
Ι.Μ.  Μάρτιος 2014