17.4.14

Τσίπρας: «Ο Βαρουφάκης ζήτησε να μην είναι υποψήφιος»

Ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε να μην είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, ωστόσο, o γνωστός οικονομολόγος θέλει να συμβάλει στην νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στην ιστοσελίδα TVXS. 

«Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται σε επαφή και διάλογο μαζί μου και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε άλλωστε συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού. Εν όψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:


«Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι, αν και δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος, θέλει να συμβάλει όσο μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον αγώνα που κάνουμε για τη νίκη στις ευρωεκλογές και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη και ο τόπος».

Η δήλωση αυτή του Αλ. Τσίπρα φαίνεται ότι λύνει τον γόρδιο δεσμό της υποψηφιότητας του Βαρουφάκη στο ευρωψηφοδέλτιο καθώς αυτή είχε συναντήσει την αντίδραση της εσωκομματικής μειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρά τα όσα δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας είναι γνωστό πως η υποψηφιότητα Βαρουφάκη προωθείτο από την πλευρά του προέδρου του κόμματος, αλλά προσέκρουε στη διαφωνία της πλευράς Λαφαζάνη, σε έναν εσωκομματικό εμφύλιο πόλεμο που προκαλεί ανοιχτές πληγές στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ετσι βρέθηκε η επικοινωνικακά «σολομώντεια λύση» ότι ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι απλά θα βοηθήσει την παράταξη για τη νίκη στις ευρωεκλογές.
tanea