17.4.14

Όχήματα ισλαμιστών είχε στόχο η χθεσινή αεροπορική επίθεση της Ιορδανίας στα σύνορα με Συρία

Των ισλαμιστών ήταν τελικά τα οχήματα που βομβαρδίστηκαν χθες από την αεροπορία της Ιορδανίας. Την Τετάρτη, η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία της επιτέθηκε σε στρατιωτικά οχήματα που προσπαθούσαν να διεισδύσουν από την Συρία.
 
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας  παρακολούθησης του μετώπου της Συρίας, δήλωσαν ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε κατά μαχητών της ισλαμικής οργάνωσης «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», η οποία πρόσφατα είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση στην πόλη Νασίμπ, στα σύνορα των δύο χωρών.
 
«Η αεροπορική επιδρομή της Ιορδανίας, χθες, είχε στόχο να υπενθυμίσει στους μαχητές τους κανόνες του παιχνιδιού στη νότια Συρία, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διέλευση των συνόρων στην Νασίμπ.
 
Τα στοχευθέντα οχήματα ήταν σε μια ακατοίκητη περιοχή, η οποία χρησιμοποιούνταν από τους αντάρτες.
 
Ο μόνος σκοπός της αεροπορικής επίθεσης ήταν να παραδώσει έναν μήνυμα καθώς και μια προσπάθεια να αμφισβητηθούν οι αξιώσεις της κυβέρνησης της Συρίας, ότι η Ιορδανία συμμετέχει στην υποστήριξη των ένοπλων ομάδων, παρέχοντάς τους όπλα και ότι τους εκπαιδεύει στο έδαφος της Ιορδανίας»,σημειώνει στο δημοσίευμα της η Αλ Αχμπάρ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr