1.4.14

Βενιζελικοί εναντίον παπανδρεϊκών


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Συνεχίζεται η «σφαγή» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με το νέο επεισόδιο στο σίριαλ να παίζεται σήμερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος με την αποχώρηση των Θάνου Μωραΐτη και Κώστα Τριαντάφυλλου, μετά από έντονους διαξιφισμούς με «βενιζελικά» στελέχη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης το ζήτημα της στάσης που κράτησαν στην ψηφοφορία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. 

«Κάτι τέτοιο αυτή την ώρα, δεν ωφελεί την ενότητα του κινήματος», υποστήριξε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας την εσωστρέφεια που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα, ενόψει μάλιστα εκλογών. «Θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα» επέμεινε ο Παναγιώτης Ρήγας και η συζήτηση άρχισε, με την προειδοποίηση όμως έγκαιρα του πρώην υπουργού Θάνου Μωραΐτη ότι «θα είμαστε πάλι πρώτο θέμα στα κανάλια απόψε»…

Ακολούθησε σύγκρουση των δύο πλευρών, με τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου από την μία πλευρά και τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Θάνο Μωραΐτη από την άλλη, που οδήγησε στην αποχώρηση των δύο τελευταίων από τη συνεδρίαση.

«Να έρθουν να μας πουν γιατί ψήφισαν ‘παρών’ και ‘κατά’ αντίστοιχα», είπε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, αφήνοντας αιχμές για τον Φίλιππο Σαχινίδη που εξήγησε στους βουλευτές γιατί είναι σωστή η διάταξη, όχι όμως και στον πρώην πρωθυπουργό…

Ότι «όλοι κρίνονται» επέμεινε από την πλευρά της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ασκώντας κριτική στον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, σε συνέχεια όσων φέρεται να έχει πει από την Κυριακή το βράδυ ακόμα.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό, δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό», υποστήριξαν Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, εκτιμώντας ότι διχάζει το κόμμα και αποχωρώντας τελικά από τη συνεδρίαση.

«Κάτσε να τα πούμε όλα», ακούστηκε να λέει κατά την έξοδό τους στον κ.Τριαντάφυλλο ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ επεισόδιο υπήρξε και μεταξύ του κ.Τριαντάφυλλου και του Χρήστου Πρωτόπαπα κατά την έξοδο των δύο, ως συνέχεια της έντονης κριτικής που είχε ασκήσει ο βουλευτής στον κ.Πρωτόπαπα για τη στάση του ως υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου νωρίτερα… 
real.gr