3.4.14

Α. Τσίπρας: «Αθανασίου και Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν»


Διακαναλική συνέντευξη σε τρία μικρότερα κανάλια 
παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό «την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ΜΜΕ, ιδίως τα καθεστωτικά της διαπλοκής, του τραπεζικού δανεισμού και της στήριξης των μνημονιακών πολιτικών».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, είπε πως «οι αποκαλύψεις αυτές μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο πρωθυπουργός».
«Εμείς δεν ανακαλύψαμε τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά την αποτρόπαια δολοφονία της ΧΑ ούτε περιμέναμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός για να την καταδικάσουμε», πρόσθεσε, λέγοντας πως αυτό δείχνει πως υπάρχουν «εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και στη ΧΑ».
Αυτό που βγαίνει από αυτήν την συνομιλία είναι ότι ο κ. Σαμαράς έθεσε την Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου για να κόψει τους ψηφοφόρους τους. 
«Ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν και ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις», συνέχισε, λέγοντας ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. 
«Εμείς έχουμε ζητήσει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εδώ και πολύ καιρό. Όσα όμως έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρχονται να βαρύνουν σε ένα τεράστιο βουνό τα όσα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.
«Δεν μπορώ να πω ότι η δικαιοσύνη λειτούργησε καθ' υπαγόρευση κάποιων. Δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε είμαι αυτός που θα κρίνει αν πράγματι οι δικαστές ενήργησαν ακριβώς όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος. Για αυτό χρειάζεσαι διερεύνηση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
«Δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν», υπογράμμισε. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr