16.4.14

Τεθωρακισμένα με ρωσικές σημαίες κατευθύνονται εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι τεθωρακισμένα οχήματα με ρωσόφωνους έφτασαν ως ενισχύσεις στην πόλη Kramatorsk, από το Ντονέτσκ και αυτή την στιγμή κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της πόλης προκειμένου να σπάσουν την πολιορκία των θυλάκων που εξακολουθούν και αντιστέκονται και να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο όπου χθες διεξήχθη σφοδρή μάχη.
 
Σχετικό βίντεο δείχνει τα τεθωρακισμένα (BMD απ'ότι φαίνεται, τα οποία είναι η αερομεταφερόμενη έκδοση ττης σειράς BMP-1/-2) να περνάνε με ρωσικές και αυτονομιστικές σημαίες από τον κεντρικό δρόμο της πόλης.
 
Μάλιστα ο Βρετανός δημοσιογράφος Alec Loong τους ερωτά "Που βρήκατε τα τεθωρακισένα;" και οι ένοπλοι των δυνάμεων αυτοάμυνας απαντούν: "Τα παρέδωσαν οι Ουκρανοί που είχαν έρθει να μας κτυπήσουν".
 
Μάλιστα μιλώντας για τους κατοίκους ο Βρετανός δημοσογράφος είπε "ποτέ δεν ξανάδα τόσο ευτυχισμένους ανθρώπους".  Η φάλαγγα ήδη έχεi φτάσει στο Slavyansk.
 
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι στρατιώτες που που πήγαν με σκοπό την εξουδετέρωση των δυνάμεν αυτοάμυνας στο Ντονέτσκ παρέδωσαν 6 όχήματα στην πολιτοφυλακή. Επρόκειτο για παιδιά 19-20 χρόνων τα οποία μόλις είχαν καταταχθεί.
 
Στο μεταξυ δύο Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, από ενόπλους, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.Το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Κράσνι Λουτς, όπου οι δύο στρατιώτες «αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση από εξτρεμιστές».
 
Οι δύο στρατιωτικοί είχαν σταματήσει για να επισκευάσουν βλάβη του υπηρεσιακού τους οχήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας.
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney επιβεβαίωσε πως ο διευθυντής της CIA John Brennan είχε επισκεφθεί το Κίεβο το Σαββατοκύριακο για επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ουκρανικής κυβέρνησης. Εξήρε μάλιστα, την «υπευθυνότητα με την οποία η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση».
 
Ο Κάρνυ αποσαφήνισε πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης του Κιέβου να καταστείλει με κάθε μέσο την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.
 
«Η ουκρανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη –διακήρυξε ο Κάρνυ- να παρέχει το νόμο και την ασφάλεια απέναντι σ’ αυτές τις προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία».
 
Ο Κάρνυ ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση είχε «προσεκτικά σχεδιασθεί και πραγματοποιείται κάτω από την επίβλεψη του Λευκού Οίκου και της CIA». 
 
Μιλώντας ως εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης μάλλον και όχι ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Κάρνυ, απαντώντας στο ερώτημα «τι ειπώθηκε στην ηγεσία του Κιέβου», απάντησε:«Καλέσαμε την ουκρανική κυβέρνηση να δράσει σταδιακά με υπευθυνότητα και επιφυλακτικότητα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει προκαλέσει η ένοπλη εξέγερση, ώσπου οι αποκαλούμενοι φιλο-ρώσοι αυτονομιστές να πετάξουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει».
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με δηλώσεις του απαίτησε από τις ΗΠΑ «να δοθούν εξηγήσεις για τη φύση της επίσκεψης του Μπρέναν» στο Κίεβο.
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr