9.4.14

ΕΑΒ: Εκπαίδευση στελεχών Προεδρικής Φρουράς των ΗΑΕ

Νέα συμφωνία υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με την Προεδρική Φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως ενημερώνει η εταιρία με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε 112 μέλη της Προεδρικής Φρουράς για ένα διάστημα σχεδόν τριών ετών σε αντικείμενα γενικής μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας και ηλεκτρονικών. Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ στην Τανάγρα με την υποδοχή των 41 πρώτων σπουδαστών.

Η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της πολύχρονης συνεργασίας που η ΕΑΒ έχει αναπτύξει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία ήδη υλοποιεί με επιτυχία προηγούμενο πρόγραμμα υπηρεσιών εκπαίδευσης σε αεροπορικό αντικείμενο πολιτικού & στρατιωτικού νηολογίου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, με 63 σπουδαστές σε 6 τμήματα.
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ λειτουργεί από το 1977 και προσφέρει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των δεξιοτήτων στο κομμάτι της αεροπορικής συντήρησης, με σημαντική διεθνή παρουσία. Το Κέντρο είναι πιστοποιημένο για παροχή εκπαίδευσης κατά EASA Part-147 και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας συντήρησης αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου κατά EASA Part-66.
Πρόσφατα το Κέντρο διεύρυνε το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του με τη συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
defence-point