9.4.14

Αδίστακτος Αλβανός συνελήφθη στην Κύπρο - Ανήκει στην σπείρα με τα Καλάσνικοφ

Επικίνδυνος Αλβανός βασανιστής και φονιάς συνελήφθη χθες στην Κύπρο. Καταζητείται στην Ελλάδα για σωρεία κακουργημάτων.
 
Έπειτα από συνεργασία της ελληνικής με την κυπριακή αστυνομία και ύστερα από πληροφορίες που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη χθες το πρωί, στην Αμμόχωστο, ο ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας. Ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια κυρίως σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών. Τα μέλη της ομάδας ήταν άκρως επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
 
 
Ενδεικτικό της ιδιαίτερης επικινδυνότητας τους είναι ότι, τα ξημερώματα της 02.06.2012, όταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έγιναν αντιληπτά στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 30χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος και τραυμάτισαν σοβαρά τον αδελφό του. Το μοιραίο βράδυ, το θύμα γύρισε από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. 
 
Μέχρι τότε όλα πήγαιναν καλά για την οικογένεια. Τα δύο αδέρφια δούλευαν, έβγαζαν καλά χρήματα και είχαν καταφέρει να ξεχρεώσουν το σπίτι που είχαν πάρει με δάνειο και το αυτοκίνητο. Αφού πάτησε το συναγερμό του αυτοκινήτου, άνοιξε τον υπολογιστή του να διαβάσει κάποια e-mails όταν από την μπαλκονόπορτα άκουσε φασαρία και τη σειρήνα της BMW να ηχεί. Το μυαλό του θόλωσε και έκανε κάτι που στην εποχή που ζούμε, ισοδυναμεί για τους αστυνομικούς, με αυτοκτονία.
 
Πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε τετ-α-τετ με τους δύο Αλβανούς κουκουλοφόρους που είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να το πάρουν και να φύγουν. Ο 30χρονος Νίκος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του Μανώλη και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές. Όμως ο αγώνας ήταν άνισος… Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο 32χρονος Μάνος ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάζνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη.
 
Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην αριστερή κλείδα και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε όπως είχε πέσει αιμόφυρτος και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολεί στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του στάθηκε πιο τυχερός καθώς οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά και σοβαρά τραυματισμένος παλεύει να κρατηθεί στη ζωή…. Τα δύο παιδιά, βρήκε αιμόφυρτα η μητέρα τους Ελένη που άκουσε τους πυροβολισμούς και έντρομη κατέβηκε στο ισόγειο για να δει τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε, της έσκισε την καρδιά….
 
Η υπόλοιπη δράση των Αλβανών κακοποιών
 
Στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται:
 
δεκαεπτά ένοπλες ληστείες σε οικίες
 
δεκαοχτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
 
μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
 
τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
 
έξι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
 
δεκαεπτά κλοπές αυτοκινήτων.
 
 
Σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ένοπλες συμπλοκές, προκειμένου να διαφύγουν. Μάλιστα για την εγκληματική τους δράση είχαν προμηθευτεί πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.
 
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, σε Αττική και Εύβοια, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης. Σε έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.
 
Στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είχε συλληφθεί στη χώρα μας για τα παραπάνω αδικήματα, είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και χρονολογίες γεννήσεως.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr