8.4.14

Ξύνονται Γάλλοι & Τούρκοι στην γκλίτσα του Πούτιν


Γαλλικό δεξαμενόπλοιο «FS Var (A-608)» (φώτο)πέρασε τα Στενά και έφτασε στο Μαρμαρά την 5η Απριλίου  στο πλαίσιο της εγκατάστασης  σκαφών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο
Μην ξεχνάμε οτι απο  χθές ξεκίνησε και η ετήσια Τουρκική Άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα  αν και είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Αιγαίο !
 Το Τουρκικό Ναυτικό  διεξάγει μια άσκηση μεγάλης κλίμακας στην Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.(φώτο)images
Η άσκηση Deniz Yildizi 2014  ξεκίνησε απο τοπρωί της  7ης μέχρι της  11ης Απριλίου 2014.  Στην άσκηση παίρνουν μέρος . 7 φρεγάτες, 1 κορβέτα, 2 υποβρύχια, 8 ταχύπλοα σκάφη των ειδικών δυνάμεων   3 βοηθητικά, 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας .
Εκτός από τις μονάδες  του Ποελιμικού Ναυτικού θα λάβουν μέρος  8 σκάφη της Τούρκικης ακτοφυλακής και Μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας
 το Γαλλικό Πολεμικό  και δεν αποκαλύφθηκε πόσο καιρό το πλοίο θα παραμείνει στη Θάλασσα του  Μαρμαρά  τουλάχιστον 4 ημέρες.
Έχει βέβαια ανακοινωθεί οτι το FS Var θα επιστρέψει στη Γαλλία μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της Active Endeavor για ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αν και η Ρωσία προσέχει πολύ τις δηλώσεις  έγινε γνωστό οτι Η Ρψσία δεν θα ανεχθεί  καμιά σκέψι για κελισιμο των Στενών έστω και αν γίσει σε περίπτωση Ασκήσεων …Του ΝΑΤΟ ή εθνικής Ασκήσεως με τον Πούτιν να στέλενει τον ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ να το πεί σε όλους τους τόνους !
veteranos.gr