15.4.14

Περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα στο Λαγκαδά


 Με επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο και την αγορά του Λαγκαδά ξεκίνησε την περιοδεία του στην πόλη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Λαγκαδά κκ Ιωάννη, το Δήμαρχο Γιάννη Αναστασιάδη καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννη ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Τζιτζικώστα «κάθε επιτυχία και να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό να διεκδικεί και να διαχειρίζεται τα θέματα της Περιφέρειας», διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εκείνο που λείπει σήμερα από κάθε μορφής διοίκηση είναι η πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαγκαδάς, μεταξύ των οποίων αυτά που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη σωστή προβολή των πολιτισμικών αγαθών της περιοχής, όπου η Μητρόπολη φρόντισε να δημιουργήσει σημαντικές υποδομές, όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να δώσει έμφαση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόνοια και την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» εξήρε το πνευματικό και κοινωνικό έργο του Σεβασμιωτάτου και επισήμανε πως «για εμάς οι δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των συμπολιτών μας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και θα συνεργαστούμε στενά με τους δήμους αλλά και τους φορείς πρόνοιας για να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά κονδύλια, τα οποία πρόκειται να διατεθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της υποαπασχόλησης μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», συνοδευόμενος από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού περιόδευσε στη λαϊκή αγορά του Λαγκαδά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.
κολούθως ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε επιχειρήσεις του Λαγκαδά, αλλά και τα σφαγεία της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το βαθμό ετοιμότητάς τους, εν όψει του Πάσχα και της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης από τους πολίτες.