2.4.14

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αποκαλύψεις Π.Μπαλτάκου: "Η κυβέρνηση είναι παραδομένη σε σκοτεινούς μηχανισμούς"

Να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρεί ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στο επίμαχο βίντεο προς τον Ηλία Κασιδιάρη ζητά η μαχητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου, με δήλωσή της.
Στο κείμενο σημειώνει ότι «οι αποκαλυφθείσες ομολογίες Μπαλτάκου δεν διασκεδάζονται με υπεκφυγές και αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση δεν διστάζει να μετέλθει οποιαδήποτε μεθόδευση κατά της Δημοκρατίας, με προφανή απώτερο στόχο  να νοθευθεί η εκλογική καταγραφή του ανερχόμενου ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία»
 και προσθέτει «προ ολίγων μόλις ημερών η Κυβέρνηση επιχειρηματολογούσε στη Βουλή θέτοντας τον κ. Μπαλτάκο υπεράνω των Υπουργών, για να περάσει τη ρατσιστική τροπολογία εμπνεύσεώς του. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση είναι παραδομένη στους σκοτεινούς μηχανισμούς που θέλουν να απλώσουν τα πλοκάμια τους στη Δικαιοσύνη».
Αναφορικά με τον κ. Αθανασίου επισημαίνει πως «η εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης απόπειρα εξυπηρέτησης υποχρέων Πόθεν Έσχες που κατέχουν μετοχές ναυτιλιακών εταιριών τον περασμένο Σεπτέμβριο, η επίσης εκ μέρους του ιδίου απόπειρα πλημμεληματοποίησης των μιζών με το πολυνομοσχέδιο, η ανθρωποκτονία σωφρονιστικού υπαλλήλου,  ο εν συνεχεία άγριος βασανισμός κρατουμένου μέχρι θανάτου και οι σημερινές εφιαλτικές για τη δημοκρατία αποκαλύψεις, συνθέτουν ένα επικίνδυνο παρασκήνιο διαπλοκής και παρακράτους που επιβάλλουν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να λογοδοτήσει».
H ίδια  βουλευτής (όπως και οι συνάδελφοί της Μανώλης Γλέζος και Αλέξης Μητρόπουλος) έχουν από την αρχή ταχθεί κατά των άρσεων ασυλίας, χαρακτηρίζοντας "πολιτική δίωξη" τα όσα έστησαν - σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Π.Μπαλτάκο που γνώριζε άριστα την υπόθεση - οι δύο υπουργοί Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας και Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου στην Δικαιοσύνη για να στείλουν φυλακή τους βουλευτές.
Τμήμα ειδήσεων defencent.gr