13.4.14

Βαρουφάκης: «Ερχεται νέο μνημόνιο -Η έξοδος στις αγορές είναι πολιτική παρέμβαση, χωρίς θετικές συνέπειες»


Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο η έξοδος της χώρα μας στις αγορές θα βοηθήσει τελικά την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως αυτή η κίνηση αποτελεί μόνο πολιτική παρέμβαση λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα φέρει καμία θετική επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική το χρέος να καταστεί βιώσιμο. «Δεν σημαίνει τίποτα διαφορετικό. Αν υπάρχει μία αλλαγή στην αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους» υποστήριξε συγκεκριμένα.
Μάλιστα, ο οικονομολόγος εξέφρασε την άποψη πως έρχεται στη χώρα μας νέο πακέτο λιτότητας, το οποίο, ωστόσο, δεν θα φέρει τον τίτλο, μνημόνιο.
Ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος θα δηλώσει αισιόδοξος για το χρέος της χώρας μόνο, μόνο αν δει μία ουσιαστική αλλαγή. «Οταν θα δω μία πραγματική αλλαγή θα συζητήσουμε για την έξοδο στις αγορές, ως επιτυχία» ανέφερε arouraios.gr