15.4.14

Παραπλανητική διαφήμιση! Το λόγο έχει ο εισαγγελέας. Θα ασχοληθεί;


Αίσθηση στην αγορά με ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Lidl να προχωρήσει από την Κυριακή των Βαΐων έως και το Μεγάλο Σάββατο στη διάθεση νωπού αρνιού, ολόκληρου ή συσκευασμένου τεμαχισμένου στην τιμή των 3,99 ευρώ/κιλό.
 Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προς την αλυσίδα στην υπηρεσία έγιναν καταγγελίες βάσει των οποίων τα αποθέματα αρνιού εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα την Κυριακή, 13 Απριλίου, και ενημερώνονταν από τους υπαλλήλους των καταστημάτων να προμηθευτούν αρνί σε άλλη τιμή. Η ΓΓΚ ζήτησε από τη Lidl να προσκομίσει μέχρι αύριο στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που έχει προμηθευτεί συνολικά και ανά κατάστημα με βάση και τα σχετικά παραστατικά, τα στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που διέθεσε προς 3,99 ευρώ/κιλό στις 13 Απριλίου και τέλος να απαντήσει εάν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά.


Σε ανακοίνωσή της η Lidl αναφέρει ότι έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά, ποσότητα περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Απαντώντας στα περί «ύποπτης προέλευσης» η Lidl αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Ελληνα προμηθευτή και ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Τέλος, η επιχείρηση επισημαίνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και ζητεί συγγνώμη από τους καταναλωτές για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

πηγη: kathimerini.gr/