16.4.14

Σ.Λαβρόφ: Οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας είναι σε άνευ προηγουμένου υψηλό επίπεδο

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ με δηλώσεις του επιβεβαίωσε τη ταύτιση απόψεων Κίνας-Ρωσίας σε ότι αφορά την Ουκρανική κρίση.
Η Ρωσία είναι ευγνώμων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για μια αντικειμενική στάση σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Σ.Λαβρόφ μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του Βαν Ι.
"Έχουμε αγγίξει το θέμα της Ουκρανίας», είπε ο Ρώσος Υπουργός. «Επιβεβαιώσαμε την ευγνωμοσύνη μας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για μια αντικειμενική και σταθμισμένη στάση ".

Όπως είπε ο Λαβρόφ, είναι απαράδεκτη η χρήση της βίας για επίλυση της κατάστασης.
Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι οι επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας φέτος θα έχουν πολλές συναντήσεις, καθώς και στις συνόδους των BRIK’S, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και του Οργανισμού Συνεργασίας των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο.
"Οι σχέσεις μας βγήκαν στο άνευ προηγουμένου υψηλό επίπεδο, οι αρχηγοί των κρατών μας συναντιούνται μερικές φορές το χρόνο», είπε ο Λαβρόφ.
«Φέτος η πρώτη συνάντηση έγινε στις 6 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Ήταν το πρώτο ταξίδι του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων στο εξωτερικό ".
"Σήμερα λεπτομερώς συζητήσαμε την προετοιμασία στο κύριο γεγονός της τρέχουσας χρονιάς, στην επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και η συμμετοχή του Προέδρου μας στη σύσκεψη με το θέμα τη συνεργασία και εμπιστοσύνη στη Ασία η οποία θα γίνει στη Σαγκάη το Μάη μήνα ", πρόσθεσε ο Ρώσος Υπουργός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr