9.4.14

ΕΑΣ: "Οι άνθρωποι του προέδρου" που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε κατά των διορισθέντων από τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη, την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυναςπρώην πρόεδρου των ΕΑΣ  Στέφανου Σιαφάκα και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνου Μανούσου.
Ο κ. Σιαφάκας μάλιστα διατυμπάνιζε ότι η σύζυγός του ήταν διευθύντρια του ιδιαιτέρου γραφείου του υπουργού Άμυνας κ. Μεϊμαράκη.

Η περίοδος της διοίκησης αυτών των δυο στα ΕΑΣ ήταν μια από τις χειρότερες που έζησε η εταιρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την περίοδο αυτή ουδεμία παραγγελία κατασκευής αμυντικού υλικού δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας στην εταιρία με αποτέλεσμα τον προσχεδιασμένο οικονομικό μαρασμό των ΕΑΣ και την εξύφανση των γνωστών σχεδίων για το  ξεπούλημα.
Το όνομα Σιαφάκας όμως το συναντάμε και σε μια άλλη υπόθεση διαφθοράς. Ο εν λόγω κύριος αφού εγκατέλειψε τα ΕΑΣ, εξ αιτίας της έλευσης του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία το 2009,ανέλαβε ως πρόεδρος, πάλι βέβαια με τις γνωστές διαδικασίες της κομματικής καμαρίλας, στην εταιρία παροχής ρεύματος Energa.
Οι υπεύθυνοι αυτής της εταιρίας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βάση τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς και υπεξαίρεσης. Το ποσό που έχει υπεξαιρεθεί, μαζί με αυτό της Hellas Power, ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την μη απόδοση του λεγομένου «χαρατσιού» της ΔΕΗ στο Ελληνικό Δημόσιο.
Δηλαδή ο κ. Σιαφάκας ως πρόεδρος της Energa αντί να καταβάλλει στο δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπραττε εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχος ρεύματος, έβγαζε στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθετε σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στέφανος Σιαφάκας και Κωνσταντίνος Μανούσος. Δυο κομματικοί και εντιμότατοι «κολλητοί» του Ε.Μεϊμαράκη...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr