8.4.14

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ Η ΔΗΜΑΡ δεν επιστρέφει στην κυβέρνηση

"Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού".
Δεν την "ξαναπατά" πάλι ο κ. Κουβέλης.
Α/Αλ
Την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί σε κυβερνητικό σχήμα με τον Αντώνη Σαμαρά ή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε χθες ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, βάζοντας τέλος στα σενάρια πιθανής επανόδου του κόμματος στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά των συντηρητικών πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά παράλληλα έθεσε και θέμα προσώπων αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς σημείωσε ότι τίθεται θέμα εμπιστοσύνης μετά την εμπειρία του κόμματος στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε ότι είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις με τον πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και τόνισε ότι είχαν γίνει επισημάνσεις για τη συμπεριφορά του. «Εγείρεται πολιτικό θέμα για τον κ. Μπαλτάκο και οφείλονται εξηγήσεις», είπε ο Φώτης Κουβέλης, καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική συμπεριφορά του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης.
Παρουσίαση βιβλίου
Ο Φώτης Κουβέλης παρευρέθη χθες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χριστοδουλάκη «Ευρώ ή δραχμή» και ήταν εκ των βασικών ομιλητών μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γενικής Τράπεζας Νίκο Καραμούζη και τον πρόεδρο της εταιρείας Chipita Σπύρο Θεοδωρόπουλο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στ. Σουμάκης, ο πρόεδρος της UNICEF Λ. Κανελλόπουλος, το τραπεζικό στέλεχος Ν. Νανόπουλος, το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ανέστης Στάθης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων οι Θ. Μαργαρίτης, Σ. Παπαθανασίου, Γ. Γεωργάτος, και ο γραμματέας Θ. Θεοχαρόπουλος
Ethnos