14.4.14

Βίντεο: Πυρπολήθηκαν κυβερνητικά κτίρια στην Α.Ουκρανία - Μάχες και συνεχείς μεταφορές ουκρανικών στρατευμάτων


Στην πόλη Γκορλόβκα της Ανατολικής Ουκρανίας οι ρωσόφωνοι διαδηλωτές έκαψαν πριν από λίγο το κτίριο της αστυνομίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του.
 
Οι κάτοικοι έχουν μπλοκάρει την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στην πόλη, ενώ οι προσπάθειες του ουκρανικού Στρατού να περάσει τα μπλόκα αποκρούστηκαν με καταιγισμό πολυβολισμών. Αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. 
 
Πάντως οι Ουκρανοίσυνεχίζουν να ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στην de facto αποσχισθείσα περιοχή της Α.Ουκρανίας: Πριν λίγο αναφέρθηκε η μεταφορά 40 ΤΟΜΑ BMP-1 σιδηροδρομικώς στην περιοχή του Χάρκοβο στα σύνορα με την Ρωσία, ενώ άλλος ένας συρμός μεταφέρει σε πέντα βαγόνια Ουκρανούς πεζοναύτες από αυτούς που απελευθέρωσαν οι Ρώσοι από την Κριμαία (κάπου 2.500 πορσωπικό που δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στον ρωσικό Στρατό από τις 19.000 περίπου Ουκρανούς της Κριμαίας).
 
Στο μεταξύ σε έναν ελιγμό ο μεταβατικός "πρόεδρος" της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την ομοσπονδιοποίηση της χώρας, αλλά δεν διευκρίνησε αν θα γίνει στις περιοχές που έχουν εξεγερθεί ή συνολικά στην Ουκρανία που βέβαια θα είναι άνευ ουσίας, καθώς η δυτική και κεντρική Ουκρανία έχει κατά πλειοψηφία φιλοδυτικό πληθυσμό.
 
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος διατελεί και πρόεδρος στην ουκρανική βουλή, δήλωσε ότι η ουκρανική ηγεσία δεν αποκλείει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
 
Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα της Κριμαίας είχε χαρακτηριστεί από τον Τουρτσίνοφ ως "φάρσα" λέγοντας ότι για την Ουκρανία, είναι παράνομο κάτι τέτοιο.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται φωτιά σε κτίριο στην πόλη Γκορλόβκα, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr