8.4.14

Τουρκία: Αμήχανη οργή από τις αποκαλύψεις…

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η αποκάλυψη του Αμερικανού, βραβευμένου με το βραβείο Pulitzer, Seymour Hersh ότι οι Τούρκοι ευθύνονται για την επίθεση με χημικά που εξαπολύθηκε στις 21 Αυγούστου 2013 στην Συρία και παραλίγο να προκαλέσει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.
Σε έξαλλη κατάσταση, μετά το ξεμπρόστιασμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι «όλα είναι ψέματα και συκοφαντίες». Φυσικά ο Αρίντς στηρίχθηκε και στην επίσημη διάψευση από τον Λευκό Οίκο των όσων, τεκμηριωμένα, αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος που μόνο τυχαίος δεν είναι.

Οι ΗΠΑ άλλωστε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υποστηρίξουν την «επίσημη» αλήθεια, γιατί διαφορετικά οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις κινδυνεύουν να διαταραχθούν, ακόμα περισσότερο.


Σε κάθε περίπτωση όμως η αλήθεια πλέον αποκαλύφθηκε και ουδείς μπορεί να το αλλάξει αυτό, με ότι συνέπειες μπορεί να υπάρχουν, μετά την αποκάλυψη και στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, ειδικά αν η τελευταία επιμένει να σκέφτεται στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.
defence-point