14.4.14

Εντολή Κιέβου στις δυνάμεις του καθεστώτος στην Α.Ουκρανία: "Βάλλετε κατά βούληση"!

Εντολή για πυροβολούν έδωσε στις δυνάμεις που βρίσκονται υπό την έλεγχό της η «κυβέρνηση» του Κιέβου μετά τη λήξη του τελεσιγράφου σήμερα το πρωί για να αποχωρήσουν και να απελευθερώσουν τα κυβερνητικά κτίρια οι Ρωσόφωνοι και οι δυνάμεις αυτοάμυνας στις πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, από τη Μαριούπολη μέχρι το Χάρκοβο.

Πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι, αλλά και οι δυνάμεις αυτοάμυνας των περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας αναφέρουν πώς η «κυβέρνηση» του Κιέβου, προφανώς και με παρότρυνση του διευθυντή της CIA John Brennan, θα προχωρήσει τις επόμενες ώρες ή και μέρες σε "θερμά" επεισόδια ανάλογα με αυτές που έγιναν στο Slovyansk με τους πρώτους νεκρούς. 
«Στόχος είναι να δυσφημιστεί ο λαϊκός ξεσηκωμός για την ομοσπονδιοποίηση της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, αλλά και να κατηγορηθούν οι Ρώσοι», ανάφερε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.   
Σύμφωνα με άλλη πηγή «έχει φτάσει εντολή στις διοικήσεις των μεραρχιών του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και του ουκρανικού στρατού που έχει αναπτυχθεί στα περίχωρα του Ντονέτσκ, να χρησιμοποιηθούν μαχητές από τον Δεξιό Τομέα που θα παριστάνουν τους ρωσόφιλους για να πραγματοποιήσουν προβοκατόρικες επιθέσεις σε αυτές τις μονάδες».
Μια άλλη πηγή μέσα από το Υπουργείο είπε στο πρακτορείο Itar-Tass ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μετά τις προβοκατόρικες επιθέσεις, θα συλλεχθούν από το πεδίο της μάχης «στοιχεία» που θα μεταφερθούν στο Κίεβο, ώστε οι εκεί αρχές να τα χρησιμοποιήσουν για να καταλογίσουν τις ευθύνες των επιθέσεων στους ρωσόφιλους.
Εν τω μεταξύ αρκετοί στρατιωτικοί διοικητές, φοβούμενοι ότι αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή θα πέσουν στα λάθος χέρια, τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλείς περιοχές.
Σημειώνεται πώς ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Κυριακή ότι θα γίνει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, με την εμπλοκή και του ουκρανικού στρατού, εκτός εάν μέχρι τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας οι ρωσόφιλοι πολιτοφύλακες αφήσουν τα όπλα τους και εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει.
Οι Αστυνομικοί που αυτομόλησαν από το Lugansk σημείωσαν πώς οι Ουκρανοί σχεδιάζουν προβοκάτσιες και μάλιστα με άνδρες του δεξιού τομέα οι οποίοι θα φέρουν στολές αστυνομικών.
Όλο αυτό το σχέδιο το γνωρίζουν οι Ρώσοι που βρίσκονται με το χέρι στη σκανδάλη. Η ευθύνη πάντως για ότι συμβεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα ανήκει στην «κυβέρνηση» του Κιέβου και στη Δύση που την υποστηρίζει προκειμένου να εμποδίσουν τους Ρωσόφωνους να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους, αντιδρώντας στην «εισβολή» του ΔΝΤ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr