10.4.14

Ουκρανικά στρατεύματα συρρέουν στο Ντονέτσκ - Έτοιμοι για μάχη οι ρωσόφωνοι

Ο "πρόεδρος" της Ουκρανίας Aleksandr Turchinov διέταξε το υπουργείο Άμυνας της χώρας να στείλει "όσες δυνάμεις είναι απαραίτητες για την ανακατάληψη των περιοχών που έχουν καταλάβει οι στασιαστές στην Ανατολική Ουκρανία και ειδικά τα κυβερνητικά κτίρια του Ντονέτσκ".
 
Σε εκτέλεση αυτή της διαταγής μία ίλη ουκρανικών αρμάτων μάχης Τ-80 κατευθύνεται σιδηροδρομικώς προς την περιοχή προκειμένου να ενισχύσουν τα έξι άρματα μάχης που από χθες έχουν αναπτυχθεί έξω από κυβερνητικά κτίρια, μία δεύτερη ίλη μεταβαίνει στο Χάρκοβο και μια τρίτη στο Λουγκάνσκ.
 
Μικρές δυνάμεις για φύλαξη των τεχνητών , έτσι ή αλλιώς, συνόρων, αλλά πολύ ισχυρές για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας.
Η μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στο κτίριο του Ντόνετσκ στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο.
Οι ρωσόφωνοι ενισχύουν τις δυνάμεις του και "Περιμένουν εντός ολίγων ωρών επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις", όπως ενημέρωσε και ο ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας Pavlo Gubarev στην σελίδα του στο Facebook γράφοντας τα εξής δραματικά λόγια:
"Συναγερμός! Η επίθεση στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου του Ντονέτσκ αναμένεται εντός 3-4 ωρών! Ελάτε όλοι στο κτίριο να υπαρασπιστούμε τον αγώνα μας! Όλοι μαζι να προστατέψουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας!
Το "Εθνικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ" που είναι το αν;vτερο όργανο των εξεγερμένων δηλώνουν επίσης αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την νεοσύστατη δημοκρατίας τους: "Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος, είμαστε αποφασισμένοι να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για την ελευθερία μας".
 
Η δήλωσή τους αναρτήθηκε σε βίντεο (βλέπε κάτω) στο διαδίκτυο.
 
Ήδη δύο χιλιάδες οπλισμένοι με διάφορα αυτοσχέδια όπλα ρωσόφωνοι, έχουν κυκλώσει το κτίριο και από παντού συρρέουν πολίτες για να βοηθήσουν στην άμυνά του. Μέσα στο κτίριο είναι οπλισμένοι με όπλα που άπραξαν από τα αστυνομικά σύνορα, οι πάντες.
 
Και να σκεφθεί κανείς ότι όπως διέρρεε χθες ο Ουκρανός "υπουργός" Εσωτερικών - οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ από τα κτίρια που έχουν καταλάβει στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, αλλά και από τις θέσεις κλειδιά σε άλλες πόλεις της συγκεκριμένης εξεγερμένης περιοχής, "Συμφώνησαν να αποχωρήσουν"!
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr