5.4.14

"Λάδι στη φωτιά" από το Κίεβο: Επιδρομή σε έδρα αυτονομιστικής ομάδας με τεράστιο οπλισμό

Mεγάλη επιχείρηση της SBU (Oυκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας) σήμερα στο ρωσόφονο Λούγκανσγκ, ακριβώς 30 χλμ από τα ρωσικά συνορα, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη πολυάριθμης ομάδας ρωσόφωνων πολιτών με την κατηγορία σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια επιχείρηση που σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας αλλά και θα φουντώσει την φλόγα του αντάρτικου στις περιοχές αυτές.
 
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχειρηση της διορισμένης από την Δύση κυβέρνησης του Κιέβου, που προσπαθεί να προλάβει την δημιουργία αυτονομιστικών κινήσεων στην νοτιοανατολική Ουκρανία, μια αυτονομία που αποτελεί αίτημα των πλειοψηφουντων ρωσόφωνων πληθυσμών της περιοχής.
 
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας СБУ στο Λούγκανσκ όπως αναφέρει ο ουκρανικός Τύπος,  συνέλαβαν και αφόπλισαν  μια πολυάριθμη ομάδα Ουκρανών (ρωσικής καταγωγής και συνειδήσεως) πολιτών που στόχευε να προβεί σε αυτονομιστικές ενέργειες.
 
Η ομάδα  είχε προγραμματίσει σύμφωνα με την SBU για τις 10 Απριλίου ένοπλη κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή της Λούγκανσκ και να "εκφοβίσει τους πολίτες με τη χρήση όπλων και εκρηκτικών".
 
Αυτό αναφέρθηκε από την γραφείο Τύπου της СБУ (SBU).Σύμφωνα  με την ανακοίνωση, στην επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που έγινε, συνελήφθησαν 15 ενεργά μέλη της ομάδας, κατασχέθηκαν 300 αυτόματα όπλα, ένας εκτοξευτής βομβίδων, πέντε πιστόλια, ένας μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων, βόμβες μολότοφ και ένας σημαντικός αριθμός απλών όπλων.
 
Η εισαγγελία της περιοχής Λούγκανσκ άσκησε ποινική δίωξη για εγκλήματα όπως προβλέπεται στα άρθρα 113 (εκτροπή), 111 (έσχατη προδοσία).
 
Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στη Λούγκανσκ και στις γύρω επτά επαρχίες. Φυσικά δεν ανακοινώθηκαν ονόματα, και δεν μπορεί να ελεγχθεί η αλήθεια των λεγομένων των ελεγχόμενων από την Δύση ουκρανικών αρχών, όμως σίγουρα δεν θα συνέφερε στο Κίεβο , να δίνεται η εικόνα ότι στήνεται ένα είδος αντάρτικου στην Ανατολική Ουκρανία, και ότι υπάρχει καταστολή ρωσόφωνων πληθυσμών, καθότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη προς ανακτηση και άλλων παλιών ρωσικών εδαφών, μόλις εξακριβωθεί καταπίεση ρωσικών πληθυσμών.
 
Η επιχείρηση αυτή καταδεικνύει ότι η οργανωμένη αντίσταση από τους ρωσόφωνους πληθυσμούς εναντία στις νεοναζιστικές αρχές του Κιέβου, αυξάνεται καθημερινώς, και οι Ουκρανοί με αυτή τους την ενέργεια θα γιγαντώσουν το αυτονομιστικο κινημα. Όσο οι αρχές του Κιέβου δεν αποδέχονται καινούρια δημοψηφίσματα, για την αυτονόμηση ή όχι των περιοχών, οι ένοπλοι πυρήνες αντίστασης θα αυξάνονται. 
 
Είναι αιτημα των ρωσόφωνων η διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων, κάτι που είχε ζητήσει σαφέστα και ένοπλη ομάδα του Λούγκανσγκ, όπως σας είχε ήδη ενημερώσει το defencenet.gr.
 
Το δημοψήφισμα αποτελεί αίτημα και της Μόσχας, η οποία πρότεινε ως λύση που θα επαναφέρει την σταθερότητα την περιοχή την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας σε 5 ή 6 περιοχές (τέσσερις ρωσόφωνες όπως Λούγκανσγκ,Ντόνετσκ, Χάρκοβο, και Οδησσός, μια πωλονόφωνη του Λβιβ-Λβοφ, και μια γερμανοχαζαρική του Κιέβου, αν και την Ρωσία την ενδιαφέρει αποκλειστικά για τις ρωσόφωνες), κάτι που οι αρχες του Κιεβου το αρνούνται κατοπιν υποδέιξεων της Δύσης.
 
Όσο δεν γίνεται αποδεκτή η ρωσική λύση αυτή, ή σεβαστή η επιθυμία των ρωσόφωνων πληθυσμών για δημοψήφισμα, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι "ομάδες αυτοάμυνας" στην νοτιοανατολική Ουκρανια, θα υπάρχουν ταραχές, και κάποια στιγμή, θα χυθεί αίμα,σφόδρα πιθανό ρωσικό. Η Ρωσία ήταν σαφής. Εάν πειραχτούν οι ρωσικοί πληθυσμοί, τότε θα υπάρξει επέμβαση. Για όσους νομιζαν ότι το ουκρανικό έληξε στην Κριμαία...να το ξανασκεφτούν.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr