5.4.14

Το ΠΑΣΟΚ, η ανατροπή Βενιζέλου και οι πρόωρες εκλογές

Τα “Υστερόγραφα” έχουν με συνέπεια επιμείνει τους τελευταίους δυο μήνες, ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρισκονται σε εξέλιξη συστημικοί κλυδωνισμοί και ζυμώσεις, με τελική κατάληξη την επόμενη μέρα του Κινήματος, χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι η διαδρομή προς το τέλος επιταχύνεται. Από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι τη Φώφη Γεννηματά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με ενδιάμεσες παραμέτρους τη στάση των Θάνου Μωραϊτη, Φίλιππου Σαχινίδη και λοιπών που εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του, τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος προετοιμάζονται μεθοδικά για το βράδυ της 25ης Μαϊου.

Τότε που, θα έχουν πιστοποιηθεί τα αποτελέσματα των δυο γύρων της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το ΠΑΣΟΚ, ως “Ελιά”, να απειλείται ευθέως να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.
Το θέμα Μπαλτάκου απ’ την άλλη, αφήνει εκτεθειμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί ναι μεν ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης είχε προσδιορίσει εγκαίρως τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης ως “πολιτικό πρόβλημα”, απ’ την άλλη όμως, όπως του καταλογίζουν εκείνοι που τον αμφισβητούν, ουσιαστικά ανέχτηκε αυτή τη συγκατοίκηση.
Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν ότι η υφή του συγκεκριμένου θέματος, προσφέρει “δώρο” στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να καρπωθεί κέρδη, αλλά αντιθέτως να βρίσκεται σε ρόλο απολογούμενου, ακριβώς λόγω της ανοχής Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, έχουν ήδη διαμορφωθεί τα “μπλοκ” στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, που την επομένη των εκλογών θα διεκδικήσουν μια “μεγάλη αλλαγή” στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την αλλαγή ηγεσίας, δηλαδή από την ανατροπή Βενιζέλου.
Όπως είναι εύλογο, η αποσταθεροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και… επιδεινώνεται, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί “θέματα” συνολικά για την κυβέρνηση, ειδικά στην περίπτωση που μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τη ρητορική του για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός των επόμενων μηνών.
Το διάστημα δηλαδή που η χώρα θα κάνει τα πρώτα βήματά της πέρα και μακριά από το Μνημόνιο…

http://ysterografa.gr/