5.4.14

Ένας γάμος και δύο κηδείες

Ημερομηνία λήξης στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έβαλαν οι αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις με τη Χ.Α. και τις μεθοδεύσεις του Μαξίμου διά χειλέων του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Μπαλτάκου. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που συναντήθηκαν χθες για να χαράξουν την "φυγή προς τα μπρος", το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιβεβαιώσουν τα αδιέξοδά τους. Έχοντας απολέσει τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον λαό να στηρίξει τον "προοδευτικό πόλο", για να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, ενώ ο Αντ. Σαμαράς περιορίζεται στη διαβεβαίωση πως "δεν θα επιτρέψει σε μια εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής".

Μεγεθύνεται το πρόβλημα του Ευ. Βενιζέλου, καθώς ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε -φωτογραφίζοντας τον Αντ. Σαμαρά- ότι "βλάπτουν τη χώρα όσοι παίζουν εξωθεσμικά παιχνίδια".
Η Moody's μετέθεσε για τον Αύγουστο την "αναβάθμιση" της οικονομίας και ο συνομιλητής του Μαξίμου Ηλ. Κασιδιάρης απείλησε με αποκαλύψεις επικοινωνίας του Αντ. Σαμαρά με ανώτατο δικαστικό.

- Το κυβερνητικό σφιχταγκάλιασμα Σαμαρά - Βενιζέλου οδηγεί και τους δύο σήμερα στον βυθό, πριν από τα δεύτερα γενέθλια της πολιτικής τους ένωσης
- Η Moody's και οι αγορές ψαλιδίζουν τις προσδοκίες για την περίφημη "έξοδο"
- Με νέες αποκαλύψεις, που θα περιλαμβάνουν και τον Σαμαρά, απειλεί ο συχνός επισκέπτης του πρωθυπουργικού γραφείου Κασιδιάρης