9.4.14

Νέα ηχητικά σήματα αναπτερώνουν τις ελπίδες

Δύο νέα ηχητικά σήματα που μπορεί να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, εντοπίστηκαν στη διάρκεια των ερευνών όπως σημείωσαν Αυστραλοί αξιωματούχοι. 
Ο επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον είπε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε χθες το βράδυ και διήρκεσε επτά λεπτά. 

Το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο "Ocean Shield" εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το σαββατοκύριακο--το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών. 
"Θεωρώ ότι ερευνούμε στη σωστή περιοχή, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους προτού επιβεβαιώσουμε ότι εδώ συνετρίβη η πτήση MH370", δήλωσε ο Χιούστον στους δημοσιογράφους στο Περθ. 
Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το "Ocean Shield", να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους. 
"Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό", συμπλήρωσε. 
Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης. 
Το μαύρο κουτί αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει από μέρα σε μέρα.
antenna