17.4.14

Πάτρα: Ξάδελφος του Αλκέτ Ριζάι ο 24χρονος Αλβανός που μαχαιρώθηκε

Όλα τα αποβράσματα μαζεύτηκαν στην Ελλάδα!
Α/Αλ
Ξάδελφος του Αλκέτ Ριζάι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλβανός κρατούμενος που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές ομοεθνή του μέσα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, για προσωπικές διαφορές.
Όπως αναφέρουν πηγές στο PatrasTimes, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9.45 σήμερα το πρωί, όταν ο 24χρονος βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο, ψωνίζοντας λαχανικά από τον έμπορο, ενώ ο δράστης περνούσε από το χώρο, προκειμένου να μεταβεί για να συναντήσει τον δικηγόρο του, όπως και τον είχαν ενημερώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πιθανόν να το είχε σχεδιάσει, καθώς κουβαλούσε μαζί του το αυτοσχέδιο μαχαίρι και μόλις τον είδε, αφού αρχικά αντιπαρατέθηκαν λεκτικά, στη συνέχεια τον μαχαίρωσε πέντε φορές από μπροστά, αρκετές στο ύψος της καρδιάς και μία στην πλάτη.
Στο σωφρονιστικό ίδρυμα κατέφθασε μέσα σε λίγα λεπτά και η γιατρός που έχει σύμβαση με τις φυλακές, που διαπίστωσε πως το θύμα εξέπνευσε σχεδόν ακαριαία, ενώ και στο νοσοκομείο που διεκομίσθη με ασθενοφόρο, οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του νεαρού.
Στο μεταξύ πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίνος Σκανδάμης, έπειτα από τη φονική συμπλοκή.
Το θύμα, 24 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, ενώ ο 32χρονος θύτης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Παράλληλα με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται και προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr