3.4.14

Τρόμος στο Μέγαρο Μαξίμου για αποκαλύψεις με βίντεο Νο2 - Μπούμερανγκ για κυβέρνηση η επίθεση κατά ΧΑ

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη-βόμβα της συνομιλίας των Π. Μπαλτάκου και Η. Κασιδιάρη. Αφενός για τις πολιτικές εξελίξεις και προεκτάσεις αυτής της υπόθεσης που αποκαλύπτει τις πολιτικές διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής και «καεί» προσωπικά τον πρωθυπουργό Α. Σαμαράς και δύο κορυφαίους υπουργούς και αφετέρου γιατί είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και βίντεο «Νο2».
Για νέες αποκαλύψεις έχουν μιλήσει ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αναλύσει το πρώτο βίντεο της συνομιλίας του Π. Μπαλτάκου με την Η. Κασιδιάρη και διαπιστώσει πώς είναι «μονταρισμένο». Αυτό σημαίνει πώς κάποια σημεία της ομιλίας δεν έχουν «παίξει».

Σκόπιμα; Μήπως υπάρχουν και άλλα αποσπάσματα που εκθέσουν ακόμη περισσότερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που πρωτοστάτησαν στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής όταν η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση;
Ερωτήματα τα οποία απασχολούν το κυβερνητικό επιτελείο σφόδρα. Κι αυτό γιατί ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Απολάμβανε της εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά και διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις ως γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου.
Κάθε προσπάθεια λοιπόν να απαξιωθεί ο ρόλος του, όπως επιχειρείται από κάποιους, περνάει στους πολίτες ως επιβεβαίωση των πολιτικών παρεμβάσεων και προς τη Δικαιοσύνη προκειμένου να φυλακισθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με καθαρά εκλογικές σκοπιμότητες και με ένα σαθρό κατηγορητήριο.
Το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την υπόθεση αυτή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ζήτησε ήδη τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.
Οι ίδιοι θα έπρεπε να το έχουν πράξει και να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, καθ’ ότι ακολουθούν πολιτικές εξελίξεις σε προεκλογική περίοδο. Αντ’ αυτού προβαίνουν σε αστείες δηλώσεις και ισχυρισμούς.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε πώς «ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μην υπάρξει ανάμιξη στο έργο των δικαστών για την Χρυσή Αυγή». Επί της ουσίας λέει όμως το ακριβώς αντίθετο και ομολογεί πώς έγιναν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ακόμη και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, που μιλά επι παντός επιστητού, στην προσπάθεια του να πείσει πώς η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή υποστήριξε πώς «η Χρυσή Αυγή είναι σφοδρός αντίπαλος μας». Μα, ακριβώς απ’ αυτή την εχθρότητα εδράζονται όλες οι κινήσεις σε βάρος του Λαικού Συνδέσμου από την κυβέρνηση.
Ο δε κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τη… σταθερότητα στις απόψεις του, έσπευσε να αδειάσει τον κ. Μπαλτάκο λέγοντας έκανε «τρομακρική ανοησία και εξέθεσε τον εαυτό του ανεπανόρθωτα». Είναι το ίδιος πρόσωπο που εκθείαζε πριν από λίγο καιρό.
Όλες αυτές οι δηλώσεις δείχνουν πώς η κυβέρνηση βρίσκεται στη δίνη των επιπτώσεων μίας πολιτικής κρίσης που η ίδια προκάλεσε στήνοντας ένα κατηγορητήριο με ανυπόστατες κατηγορίες για να φυλακίσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και να καρπωθεί εκλογικά οφέλη.
Αυτή η τακτική της γυρνάει μπούμπερανγκ και όπως είπε ο κ. Μπαλτάκος η Χρυσή Αυγή μπορεί να πάει στο 20%. Γιατί απλά επιβεβαιώνεται η σκευωρία. Μέχρι και ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει πλέον αυτή την εκδοχή.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr