9.4.14

Μαριέττα Γιαννάκου: Έχω 1,5 χρόνο να μιλήσω με τον Σαμαρά


Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εξέφρασε ακόμη την αντίθεσή της με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του Πρωθυπουργού απέναντί της, σημειώνοντας πως έχει να μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και 1,5 χρόνο.
Η κυρία Γιαννάκου μιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο, όπου ο ψηφοφόρος θα επιλέγει με σταυρό και όχι με λίστα τους ευρωβουλευτές, δήλωσε: «Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα; Δύο μήνες, μόλις, πριν τις εκλογές, ανακοινώνουν αλλαγή του εκλογικού νόμου; Γιατί τέσσερις σταυροί σε διπλάσιο αριθμό υποψηφίων;».

Επίσης, υποστήριξε πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, καθώς όπως λέει μέσα σε αυτό το χρόνο «θα εκλεγούν μόνο αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τις ικανότητες να διαχειριστούν τόσο κρίσιμα -σε αυτή την περιοδο της ΕΕ- ζητήματα».
Απαντώντας δε σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με τον Πρωθυπουργό η κυρία Γιαννάκου δήλωσε πως έχει να του μιλήσει κατ’ ιδίαν περίπου 1,5 χρόνο και πως ενώ θα έπρεπε να τον ενημερώνει, ούσα επικεφαλης του ευρωψηφοδελτίου, για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επέλεξε έναν άλλο ως επικεφαλής, ο οποίος μάλιστα θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε «παράλογο».

http://ysterografa.gr/