8.2.14

ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ; Zeit: "Στην Γερμανία οι εφοριακοί κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα"


Με τσεκούρια κυνηγούν οι "έντιμοι" Γερμανοί φορολογούμενοι τους εφοριακούς στην Γερμανία, οι οποίοι νιώθουν τόσο μεγάλη "ασφάλεια" για το επάγγελμα που εξασκούν ώστε να τριγυρνούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα!
 
Αυτό αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της Bild δείχνοντας έτσι το υψηλό επίπεδο φοροδιαφυγής που υπάρχει στην χώρα "υπόδειγμα" που έχει το θράσος να κουνάει το "δάκτυλο" σε όλο των ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα σε εμάς που όταν οι πρόγονοί τους έτρωγαν τις καρδιές των αντιπάλων τους και περνούσαν την ώρα τους στα...δέντρα, οι δικοί μας οριοθετούσαν ΟΛΕΣ τις επιστήμες και έχτιζαν Παρθενώνες.
 
Mε "βρώμικες" μεθόδους και με την βοήθεια του μειοδοτικού εγχώριου πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων ΜΜΕ οι Γερμανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έπεισαν τον ελληνικό λαό ότι είναι ένα συνοθύλευμα φοροφυγάδων και απατεώνων που οι "κακόμοιροι" πολιτικοί είχαν την ατυχία να τους ζητούν την ψήφο και την "άδεια" να τους κάνουν ανθρώπους.
 
H Bild γνωστή "κίτρινη" φυλάδα την τελευταία εβδομάδα είχε γράψει πως οι Ελληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς γιατί φοροδιαφεύγουν, αλλά στο συγκεκριμένο «σπορ» άλλοι είναι οι δάσκαλοι, και μάλλιστα δεν δέχονται ούτε να δεχτούν την τιμωρία που τους αρμόζει. Σε σημείο να έχει εξελιχθεί το επάγγελμα του εφοριακού σε ένα από τα πιο επικίνδυνα.
 
Φανταστείτε γιατί επίπεδα μιλάμε.
 
«Κυνηγάμε Ferrari με το ποδήλατο», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Zeit, που περιγράφει τον άνισο αγώνα που δίνουν οι «μαχητές» της φοροδιαφυγής στη χώρα. Υβρεις, απειλές και επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους είναι καθημερινότητα πλέον για τους εφοριακούς, που περνούν μία ιδιαίτερη εκπαίδευση για να επιβιώσουν!
 
«Οι αντιδράσεις των διωκόμενων είναι αστάθμητες για αυτό ποτέ δεν κάνουμε κατά μονας έρευνα σε σπίτια. Παίρνουμε μαθήματα αυτοάμυνας και μαθαίνουμε πώς να παρουσιαζόμαστε με αυτοπεποίθηση όταν χτυπάμε στις έξι το πρωί το κουδούνι κάποιου που έχει να χάσει πολλά λεφτά. Εχουμε μαζί μας ένα σπρέι και τελευταία φοράμε και αλεξίσφαιρο γιλέκο», αναφέρει μία εφοριακός από τη Λειψία.
 
Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Τον Οκτώβριο του 2010 ένας οργισμένος φοροφυγάς περιέλουσε με βενζίνη υπάλληλο που γλίτωσε την τελευταία στιγμή, ενώ άλλος στο Φράιμπεργκ δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
 
Την ίδια ώρα, εφοριακοί αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά για να τα βγάζουν πέρα, άλλοι καθαρίζοντας γραφεία και άλλοι ως σερβιτόροι. Και αυτό τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες κατά 40%, με αποτέλεσμα να γίνεται έλεγχος κάθε 4-5 χρόνια στις μεγάλες επιχειρήσεις, κάθε 22 στις μικρομεσαίες και κάθε 40 χρόνια στις μικρές.
 
Οι έλεγχοι που έκαναν οι Έλληνες εφοριακοί ΠΡΟ κρίσεως ήταν απείρως περισσότεροι, και δεν χρειαζόνταν να κάνουν μαθήματα Ζίου Ζίτσου, για να εισέλθουν σε μια επιχέιρηση. Τώρα όμως με τους ληστρικούς φόρους που η Γερμανία επέβαλε, στην χώρα έχει προκαλέσει τον θυμό και την οργή στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα το επάγγελμα του Εφοριακού είναι ιδιαιτέρως μισητό αφού του ζητούν να εισπράξει ανθρωποκτόνους φόρους.
 
Μάλλον αυτό που επιδιώκουν είναι να δοκιμάσουν πρώτα εδώ την Ηλεκτρονική τους Διακυβέρνηση, και αφού πειστούν ότι δουλεύει πάνω στα "πειραματόζωα", χωρίς να αντιδρούν να την εφαρμόσουν και στην Γερμανία, όπου η `φοροδιαφυγή είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
 
Προφανώς η κυβέρνηση έχει κατά νου να περάσει τους εφοριακούς από σχολείο Καταδρομών, για να εισπράξουν τους φετινούς φόρους "Τουρκοκρατίας", που οι Έλληνες πολίτες θα αντικρίσουν από τον Ιούνιο του 2014 σκοπίμως μετά τις ευρωεκλογές, με την ελπίδα ότι στο μεταξύ θα τους έχουν αρπάξει την ψήφο.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr