12.2.14

Βρέθηκε ο κρατήρας της ρουκέτας του RPG-7 (φωτο απο τα ΤΕΝΞ)



   Οι άνδρες του  κλιμακίου  των (ΤΕΝΞ )  και της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν  σύμφωνα με πληροφορίες  τον  κρατήρα της ρουκέτας στην Κάτω Κηφισιά.



P1020350P1020352


Ο κρατήρας που προκάλεσε η ρουκέτα RPG-7 της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε στην οδό Χρυσάμπου, 300 μέτρα πίσω απο την αντιπροσωπεία της Mercedes.
Μωρέ σημάδι που έχουν οι τρομοκράτες … εκτός και αν το βράδυ εκείνο φύσαγε πολύ και την πήρε οP1020382αέρας !
Έτσι τώρα η  έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έγινε σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στα κεντρικά γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, μετά τις απειλές της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ότι θα «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη εταιρεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο βλήμα ρουκέτας εντός του κτιρίου ούτε και στη γύρω  περιοχή.P1020385
Το κλιμάκιο της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού Ξηράς, αποτελούμενο από 2 αξιωματικούς και 5 υπαξιωματικούς με ειδικό εξοπλισμό. Μαζί τους έχουν και ένα στρατιωτικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών.P1020361
Τεχνικά χαρακτηριστικά του RPG-7
Ο εκτοξευτής του RPG-7 αποτελείται από ένα απλό ατσάλινο σωλήνα με διάμετρο 40 χιλιοστά και μήκος 95,3 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 7 κιλά. Το μεσαίο τμήμα του έχει ξύλινη επένδυση για να προστατέψει τον ώμο του χρήστη από τη θερμότητα της έκρηξης ενώ το πίσω μέρος του έχει μια χοάνη προκειμένου να αποβάλλει τα αέρια που αναπτύσσονται κατά την προώθηση του βλήματος μέσα στο σωλήνα. Διαθέτει μεταλλικό στόχαστρο ενώ μπορεί να δεχθεί και διόπτρα υπέρυθρων και διόπτρα νυχτός.
Αν και ο μίσχος της ρουκέτας είναι περίπου 40 χιλιοστά προκειμένου να εφαρμοσθεί στο ρουκετοβόλο πριν την εκτόξευση το κύριο τμήμα αυτής έχει διάμετρο μεγαλύτερη από μία χειροβομβίδα (70-85 χιλιοστά) και ζυγίζει από 2,5 έως 4,5 κιλά ανάλογα με το είδος της.
Ολόκληρη η ρουκέτα αποτελείται από δύο τμήματα: (α) το τμήμα εκρηκτικής προώθησης και (β) το τμήμα προωθητικού μηχανισμού και πολεμικής κεφαλής. Τα τμήματα αυτά πρέπει να συναρμολογηθούν πριν την εκτόξευση της ρουκέτας. Το πρωτεύον τμήμα εκρηκτικής προώθησης διαθέτει ένα κυλινδρικό προωθητικό εκρηκτικό (συνήθως πυρίτιδα) το οποίο πρέπει να προσαρμοσθεί στη ρουκέτα πριν την εκτόξευση.
Το εκρηκτικό αυτό προωθεί τη ρουκέτα μέσα στο σωλήνα εκτόξευσης και την εκτοξεύει με ταχύτητα 115 μέτρα/δευτερόλεπτο (περίπου ίδια ταχύτητα με αυτή ενός αεροβόλου πιστολιού) αφήνοντας πίσω της ένα σύννεφο από καπνό διαμέτρου περίπου ενάμιση μέτρου που παραμένει στο σημείο εκτόξευσης λίγα δευτερόλεπτα ανάλογα με τον τοπικό άνεμο. Η λάμψη και ο καπνός της εκρηκτικής έναρξης του προωθητικού μηχανισμού της ρουκέτας αποτελούν την καλύτερη υπογραφή του είδους και της θέσης του όπλου και αναγκάζει τον πυροβολητή να αλλάepiskepsh_irakiv_236ξει θέση αν δεν θέλει να δεχθεί ανταποδοτικά ή κατασταλτικά πυρά.
Ειδικότερα, ο ενσωματωμένος μηχανισμός προώθησης της ρουκέτας ενεργοποιείται σε απόσταση περίπου έντεκα μέτρων από τον εκτοξευτή και διατηρείται σε λειτουργία τουλάχιστον για τα επόμενα πεντακόσια μέτρα. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του μηχανισμού προώθησης η ρουκέτα αναπτύσσει μια μέγιστη ταχύτητα 295 μέτρα/δευτερόλεπτο. Η ρουκέτα σταθεροποιείται μέσω πτερυγίων που αναπτύσσονται κατά την πτήση. Ειδικότερα διαθέτει ένα μεγαλυτέρου μεγέθους σύστημα πτερυγίων στο πίσω μέρος της γrpg-7oια να διατηρήσει την πορεία της και ένα μικρότερου μεγέθους κοντά στην κεφαλή προκειμένου να αναπτυχθεί περιστροφική κίνηση.
Η ρουκέτα έχει αρκετή ενέργεια ώστε να φτάσει σε απόσταση 1100 μέτρα αλλά εκρήγνυται εγκαιροφλεγώς σε απόσταση (περίπου) 920 μέτρων από το σημείο της εκτόξευσης.
veteranos.gr