15.2.14

Έρευνα του Στρατοδικείου για τους εξοπλισμούς - Αφορμή η συνέντευξη Μπακόπουλου στο Onalert

Η συνέντευξη του δικηγόρου και πρώην νομικού συμβούλου του ΥΠΕΘΑ Δημοσθένη Μπακόπουλου στο Onalert, έχει προκαλέσει ταραχή.

Και δεν εννοούμε τις συνεχείς προσκλήσεις που δέχεται για τηλεοπτικές εμφανίσεις ο κ.Μπακόπουλος. Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης η οποία την ίδια ημέρα της συνέντευξης στο Onalert διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα όσα είπε ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ για το χώρο των εξοπλισμών.


Ο κ.Μπακόπουλος κλήθηκε χθες από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για να καταθέσει ,όπως και έπραξε. Το Στρατοδικείο ερευνά όσα έχουν σχέση με στρατιωτικούς αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό η έρευνά του να ανοίξει δρόμο και στους υπόλοιπους εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούν τους εξοπλισμούς.

Ο κ.Μπακόπουλος είχε δώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Onalert περί εξοπλισμών.

Μεταξύ άλλων είχε πει ότι ακόμη και σήμερα μια εταιρεία που πουλά εξοπλισμούς μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτη από έναν διαγωνισμό λόγω της έλλειψης φορολογικής ενημερότητας. Αν έχει λαδώσει ή αν είναι ύποπτη για εμπλοκή της στις υποθέσεις διαφθοράς δεν μας πειράζει! 
Ένας αξιωματικός που έχει μπροστά του ένα φάκελο εταιρείας για την οποία υπάρχει θέμα, δεν μπορεί επί της ουσίας να κάνει κάτι! Μέχρι το 2011 δεν προβλεπόταν σε κανένα νόμο ότι εταιρείες που έχουν θέματα εμπλοκής σε σκάνδαλα, αποκλείονται από διαγωνισμούς των ΕΔ! Και το 2011 που το κάναμε νόμο φροντίσαμε αυτή η προϋπόθεση να αφορά...το μέλλον!

Δείτε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη του Δημοσθένη Μπακόπουλο

onalert