11.2.14

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΙΝΗΣΗ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Επιτέλους τα Leopard-2 αποκτούν πυρομαχικά - Και μάλιστα Made in Greece!

Μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής 30.000 πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης LEO2HEL και LEO2A4 τα οποία θα συμπαραχθούν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατόπιν εισήγησης του ΓΕΣ.
Κατ'αυτό τον τρόπο τα πανάκριβα άρματα επιτέλους θα αποκτήσουν επιτέλους πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες για αγώνα τουλάχιστον τριών ημερών 
Τα πυρομαχικά θα συμπαραχθούν με μία ή δύο από τις εταιρείες που θα επιλεχθούν και θα δώσουν την σχετική τεχνογνωσία.

Υποψήφιες είναι η γερμανική Rheinmetall, η αμερικανική ΑΤΚ και η ισρααηλινή ΙΜΙ. Η πρώτη έχει να αντιμετωπίσει το πολιτικό βάρος από τις δωροδοκίες των στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικών στελεχών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται εκτός μάχης. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε...
Την ΙΜΙ έτσι ή αλλιώς την υποστηρίζει η ομάδα που στηρίζει την KMW. Και ποσοστό της ΑΤΚ ανήκει στην Rheinmetall...
Εν πάση περιπτώσει ο υπουργός δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης αφού οι φόρτοι αυτή την στιγμή των οχημάτων δεν αρκούν ούτε μία μία ημέρα αγώνα (και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 12.000 βλημάτων που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με παραλαβές από ΗΠΑ, Ολλανδία και Γερμανία.
Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο φάσεις της απόκτησης συνολικά 84.720 βλημάτων των 120mmγια να γίνει δυνατή η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση.
Ταυτοχρόνως η παραγγελία που θα ξεπεράσει τα 150.000.000 ευρώ θα είναι ανάσα ζωής για τα ΕΑΣ. Σε συνδυασμό με τις αμερικανικές παραγγελία των φυσιγγίων των 5,56 χστ. και των βομβίδων των 40 χλστ. φαίνεται ότι τελικά τα ΕΑΣ θα καταφέρουν να γλιτώσοτυν το "λουκέτο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr