10.2.14

Η ΓΕΝΝΑΙΑ HEIDI - Η Γερμανίδα που αψήφησε τον ιμάμη – Βίντεο

Η «γενναία Γερμανίδα». Έτσι αποκαλείται στη χώρα της η Heidi Mund η οποία σε μια ιδιαίτερη τελετή που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο σε χριστιανική εκκλησία διέκοψε τον ιμάμη ο οποίος είχε ξεκινήσει να ψάλλει φωνάζοντας «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος της Γερμανίας». Η σκηνή αποτυπώθηκε σε βίντεο και σε λίγες μόνο ημέρες έγινε ένα από τα πλέον δημοφιλή στη Γερμανία.
Η τελετή αυτή ήταν μια ιδέα του συνθέτη Karl Jenkins με τίτλο  "The Armed Man: A Mass for Peace" και με στόχο να φέρει κοντά το χριστιανισμό με το ισλάμ με μια συναυλία κατά τη διάρκεια της οποίας  ένας ιμάμης θα πραγματοποιούσε την προσευχή του. Η τελετή όμως δεν έμελλε να ολοκληρωθεί: Με το που ο ιμάμης ξεκίνησε να ψάλλει Heidi Mund η οποία είχε φροντίσει εκεί, ξεδίπλωσε ένα μικρό πανό φωνάζοντας υπέρ του Ιησού Χριστού οδηγούμενη από μια «ιερή οργή» όπως αργότερα την χαρακτήρισε.

Αποτέλεσμα ήταν να την πετάξουν κυριολεκτικά έξω από την χριστιανική εκκλησία.
«Αυτόν που θα έπρεπε να πετάξουν ήταν ο ιμάμης και όχι εμένα, γιατί εγώ είμαι πιστή στον Ιησού Χριστό και αυτός όχι. Υπηρετεί ένα άλλο θεό. Αυτός ο Αλλάχ δεν είναι ο ίδιος θεός με τον δικό μας. Την  φράση “allahu akbar” την χρησιμοποιούν όταν σκοτώνουν ανθρώπους. Και όταν ένας μουσουλμάνος φωνάζει “allahu akbar” μέσα σε μια εκκλησία αυτή δεν είναι εκκλησία είναι τζαμί», λέει η Mund.
Η ίδια αποδέχεται το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο ιδιαίτερα μετά την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη.
«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν: Δεν φοβάσαι τους μουσουλμάνους;, και μπορώ μόνο να πω όχι», λέει σε συνέντευξή της στο αμερικανικό CBN. «Ξέρω ότι ο Θεός μου είναι ένας ζωντανός Θεός της Βίβλου και θα με προστατεύει για όσο θέλει. Όταν έρθει η ώρα μου τότε θα πάω κοντά του».
Ταυτόχρονα η Mund εμφανίζεται πολύ απαισιόδοξη για την πατρίδα της και στην μεγάλη δύναμη που έχουν οι μουσουλμάνοι σε αυτή.
«Από μια πλευρά νιώθω ότι η χώρα μου έχει χαθεί πια. Είναι ήδη χαμένη. Έχει τελειώσει. Βλέπω τόσες αλλαγές στη χώρα μου που συμβαίνουν κάθε ημέρα. Αλλά από την άλλη εμπιστεύομαι το Θεό ότι έχει ένα σχέδιο και ότι η χώρα μου δε θα χαθεί στο τέλος και ότι στο τέλος θα έρθει κοντά μας και θα αλλάξει όλη αυτή την κατάσταση».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr