2.2.14

Ιγνατίου: Πολιτικοί “νάνοι” γκρίζαραν τα Ίμια

Τα γεγονότα των Ιμίων, τότε που τον Ιανουάριο του 1996 η Ελλάδα υπέστη μια ταπεινωτική εθνική ήττα επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ανακαλεί στη μνήμη με το σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο έγκυρος δημοσιογράφος, που έχει αναφερθεί και μέσω βιβλίου του στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, σημειώνει μεταξύ άλλων για τις ευθύνες του Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου:
“Πέρασαν 18 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, όταν οι τότε πολιτικοί ηγέτες αποδείχτηκαν “νάνοι”, αποδεχόμενοι διπλωματική ήττα και “γκριζάροντας” μια περιοχή του Αιγαίου που αποτελεί ελληνικό έδαφος.

Ο τότε πρωθυπουργός προτίμησε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, τη διπλωματική λύση, ακόμη και αν αυτή αποδείχτηκε όχι καλή για τα ελληνικά συμφέροντα.
Ο κ. Πάγκαλος κατηγορήθηκε από όλους για τη συμφωνία των Ιμίων, και αποχώρησε από την πολιτική με το στίγμα της απόσυρσης της σημαίας. Την ευθύνη για τη “γκριζοποίηση” ελληνικού εδάφους έπρεπε να αναλάβει μαζί του και ο τότε πρωθυπουργός.
Διότι, όσοι τον γνωρίζουν διαβεβαιώνουν ότι δεν θα άφηνε ποτέ τον υπουργό Εξωτερικών, και δη τον Πάγκαλο, να κάνει του κεφαλιού του”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ιγνατίου με το άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
___________________
Εντυπωσιακό είναι το θράσος των πολιτικών αυτών νάνων, που εξακολουθούν ανερυθρίαστα -ατιμώρητοι- να ανακατεύονται με τη πολιτική!!!
Efenpress