13.2.14

Το "λαθρομετανάστης" τους πείραξε!:!!

Το προδότης , κλέφτης, ψεύτης,απατεώνας, καταχραστής δεν τους πειράζει! Γιατί;
A/Aλ.


Ο όρος «λαθρομετανάστης» πυροδότησε το κλίμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και μεταξύ των εκπροσώπων φορέων, που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Η ένταση στην Επιτροπή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο,προκλήθηκε με αφορμή τη συνεχή επίκληση της λέξης «λαθρομετανάστες» από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα.

 
Ακολούθησε η αντίδραση αρχικά της εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου Αγγελικής Αργυροπούλου, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και ανάμεσα στους βουλευτές.

«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη "λαθρομετανάστης". Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης παρενέβη μιλώντας απαξιωτικά προς την κυρία Αγγελική Αργυροπούλου και υποστηρίζοντας ότι η λέξη "λαθρομετανάστες" υπάρχει στο σύνταγμα.

«Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν….» σχολίασε ο κ. Αρβανίτης προκαλώντας με τη σειρά του τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα αυτά που είπε 

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
- Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): «Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας».

- Μιχάλης Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή): «'Αντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;…»

- Σπύρος Λυκούδης: «Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας…»

- Κυριάκος Βιρβιδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής): «Παρακαλώ, ησυχία...».

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Λαθρομετανάστες είναι. Τι είναι; …Σας πείραξε η λέξη λαθρομετανάστης… Έχετε πρόβλημα. Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο…».

- Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ): « Φυσικά έχουμε πρόβλημα με τον όρο λαθρομετανάστης. Δεν ντρέπεσαι καθόλου».

- Σπύρος Λυκούδης: «Ναι, ο ρατσισμός σου με πείραξε…».

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Κάνε μας τη χάρη…».

- Βασιλική Κατριβάνου: «Ευχαριστούμε κ. Αργυροπούλου που φέρατε το θέμα. Είναι αδιανόητο να μην αντιδρούμε…».

- Ευθαλία Παππά (εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλιννοστούντων Μεταναστών): «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο λαθρομετανάστης, που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ