8.2.14

Εκατό ευρώ πρόστιμο σε όποιον αστυνομικό φοράει το εθνόσημο..!


Το επόμενο στάδιο, θα είναι η ...μετονομασία σε ‘’ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ’’ ή ‘’EUROPOLICE’’, αλλά με ελληνικό μισθολόγιο.

Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος

    Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣαπο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ !
    Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑαπο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.
    Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή(ΕΧΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ) θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς «παραβάτες» θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ
    Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους.
    Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
    Επιπλέον οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών είναι τυπου πιστωτικης καρτας. Oυτε αυτές φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρο.

    Τέλος πριν λίγους μήνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προϊστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.

http://www.katohika.gr/
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Γεγονός είναι ότι ανέκαθεν δεν επιτρεπόταν   η προσθήκη στη στολή διακριτικών, σημαιών, σημάτων κ.λ.π. που δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό στολής.

Κάπου είχε "εξευτελισθεί" το πράγμα. 
Όσοι ήθελαν, έβαζαν σημαίες , σημαιάκια, αλυσσίδες, κομποσκοίνια, σταυρουλάκια, αλυσσιδίτσες κ.λ.π. "διακοσμητικά".
 Η στολή είναι καθορισμένη και το ομοιόμορφο αυτής είναι αναγκαίο.

  Η  απαγόρευση αυτή δεν είχε  την έννοια ότι δεν ήσαν αρεστές οι σημαίες και οι σταυροί κ.λ.π. αλλά απλά δεν ήταν επιτρεπτή η παραποίηση της στολής κατά το δοκούν .

 Φυσικά η αφαίρεση του σταυρού από τα εμβλήματα της ΕΛ.ΑΣ, (εάν αληθεύει) αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη και θα πρέπει να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από πολλούς φορείς.

 Εάν δεν αρέσει ο Σταυρός σε μερικούς ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οι μεν πρώτοι να αλλάξουν πατρίδα οι δε δεύτεροι να πάνε από εκεί που ήλθαν.

Efenpress